Cine ne păcăleşte cu lacrimi de crocodil?

Cine ne păcăleşte cu lacrimi de crocodil?
Tot mai des, în ultimii ani, auzim expresia "plânge cu lacrimi de crocodil", însă utilizarea acesteia nu este nici pe departe una conformă cu înţelesul ei.

Expresia "plânge cu lacrimi de crocodil" înseamnă că cineva plânge fără un motiv anume şi a apărut de la un caz real, întâlnit la crocodili: atunci când mănâncă o pradă, crocodilul o înghite fără a o mesteca, astfel că este nevoit să deschidă larg maxilarul, fapt care îi comprimă glanda lacrimală şi, în consecinţă, are loc o expulzare involuntară a lacrimilor.

Mai exista, de asemenea, si o legenda in care se povesteste ca in perioada in care crocodilul nastea pui si se deplasa cu mai mare greutate, imita plansul oamenilor si lacrima, starnind mila trecatorilor, pacalindu-i astfel sa se apropie si, ulterior, devorandu-i.

Asadar, expresia "a plange cu lacrimi de crocodil" este folosita pentru a arata ca o persoana mimeaza durerea, suferinta, iar in realitate este nepasatoare.

Iată doua nefericite exemple de folosire a expresiei:

"Ea e cea mai infocata suporterita! Uite cum plange cu lacrimi de crocodil pentru echipa preferata! Micuta din imagini i-a impresionat pe toti suporterii NFL deoarece a plans cu lacrimi de crocodil pentru ca echipa ei preferata a pierdut un meci", ne spune perfecte.ro.

"Naomy a plâns cu lacrimi de crocodil când Mădălin Voicu a felicitat-o pentru prestaţia din finala Eurovision România: «Fă, nu te mai c... pe tine, ai cântat bine!»", citim azi în libertatea.ro
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
272

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
422

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
562

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...