Cine este noul protopop de Dorohoi, numit luni într-un ceremonial condus de IPS Teofan!

Preotul Ciurciun Stelian și-a încheiat cariera ca protopop în Protopopiatul Dorohoi, după 22 de ani de slujire.

Cine este noul protopop de Dorohoi, numit luni într-un ceremonial condus de IPS Teofan!

   Foto: Dorohoinews

Într-un ceremonial condus de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a avut loc numirea unui nou protopop la Dorohoi, respectiv a preotului Ionuț Apetrei, preot paroh la Parohia Dealu Mare.

Evenimentul de numire a avut loc luni, 11 decembrie 2023, la Biserica Parohiei din Hiliseu Cloșca, în cadrul Conferinței preoțești.

„Sunt mari emoții într-un asemenea moment și trebuie să am grijă cum le gestionez pentru vârsta mea de acum. Mulțumim lui Dumnezeu că m-a ajutat să slujesc până în acest moment într-o asemenea poziție. Mulțumesc Înalt Prea Sfinției Voastre că m-ați încurajat când ați venit ca să pot continua același drum. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc tuturor părinților pentru că dacă lucrarea mea s-a datorat dumneavoastră. Îl felicit pe cel care va fi numit de acum în această lucrare și atât cât mie îmi va sta în puere îl voi sprijini în lucrare”, a declarat preotul Ciurciun Stelian.

Noul Protopop este absolvent al Seminarului „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, promoția 1993-1999, Licențiat al Facultății de Teologie Iași, promoția 1999-2003, specializarea Teologie Pastorală. A fost numit preot paroh la Parohia „Sf. Ilie” Dorohoi din anul 2006, fiind profesor de religie în perioada 2007-2010, la Grup Școlar „Regina Maria” Dorohoi.

„De când am ajuns la Parohia Dealu Mare, am încercat să pun suflet în tot ceea ce am făut, începând de la zidirea bisericii și până la relația cu credincioșii. Nu știu dacă voi reuși să fiu un foarte bun protopop, dar sper să reușesc. Vreau să vă încredințez un singur lucru, că mă voi strădui să pun suflet în fiecare lucru pe care îl vom face de acum înainte, împreună”, a declarat preotul Apetrei Ionuț, protopopul Protopopiatului Dorohoi, potrivit Dorohoinews.ro.

În prezent, pr. Ionuț Apetrei este profesor de catehetică-omiletică la Seminarul Teologic Dorohoi, începând din ianuarie 2010. Acesta este hirotonit din data de 10 septembrie 2006.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
155

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
919

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
443

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...