Muzeul Judeţean Botoşani prezintă, în perioada 17 martie - 6 aprilie 2018, în holul - parter al Muzeului Județean Botoșani, expoziţia personală "Flori pentru suflet", cu lucrări de pictură cu tematică florală, semnate de Cicerone Cojocaru, profesor de desen (pensionar).
Născut la 2 aprilie 1932 în Verești-Suceava, ca fiu de preot, Cicerone Cojocaru va urma cursurile Seminarului „Veniamin Costache” din Iași și ale Școlii Normale de la Șendriceni (Dorohoi), profesând ca învățător la Hânțești și Bursuceni (Suceava) și Roma și Coșula (Botoșani).
În 1961 Cicerone Cojocaru devine student bursier, iar în 1964, absolvent al Facultății de Arte Plastice din Iași, fiind numit apoi profesor de desen la Liceul nr. 3 „Vasile Pârvan” din Bacău. În 1970, pentru 8 luni, va fi inspector de desen și muzică, perioadă în care va organiza o Expoziție de artă plastică a profesorilor de desen din județul Bacău și va face parte dintre membrii fondatori ai Societății profesorilor de desen din Romania (și vicepreședinte al acestei societăți, Filiala Bacău).
Bun pedagog, va pregăti elevi talentați în cadrul Cercului de pictură, fiind invitat în 1971, alături de elevii săi, în tabere de pictură organizate de profesorii bulgari la Balcic, Caliacra și Silistra (Bulgaria).
Reîntors la Botoșani în 1988, Cicerone Cojocaru va lucra la Liceul de Muzică și Artă Botoșani, apoi la Școala din comuna Roma-Botoșani, unde va preda și muzica.
În timp, participă la expoziții colective și deschide trei ,,personale” de pictură (1967 – 1975) și, fiind atras de pictura bisericească, va participa, mai ales după din 1990, la pictarea câtorva lăcașe de cult din județul Botoșani și din zona Moldovei și va realiza numeroase icoane dăruite apoi bisericilor pe care le-a frecventat. 100 de fotocopii ale icoanelor pictate de profesorul Cicerone COJOCARU au fost reunite, în 2015, în expoziția „PACE VOUA”, deschisă la Galeriile de Artă ,,Ștefean Luchian” Botoșani.
Lucrări semnate Cicerone COJOCARU au ajuns în colecții particulare în Franța, Italia și Spania.
Vernisajul va avea loc sâmbătă, 17 martie 2018, ora 12,30, la Muzeul Județean Botoșani – hol parter.
Program de vizitare: zilnic 9 – 17. Intrare gratuită.