Calendar Ortodox: Odovania praznicului Înălţării Domnului; Sf. Mc. Alexandru şi Antonina; Sf. Sfinţit Mc. Timotei, Episcopul Prusei (Dezlegare la peşte)

Calendar Ortodox: Odovania praznicului Înălţării Domnului; Sf. Mc. Alexandru şi Antonina; Sf. Sfinţit Mc. Timotei, Episcopul Prusei (Dezlegare la peşte)

Sfinţii Alexandru şi Antonina erau din Asia Mică. Sfânta Antonina îşi ducea viaţa în curăţie şi pentru că era creştină, nevrând să se lepede de Hristos, a fost prinsă de dregătorul Festus şi dusă într-o casă de desfrânare, scrie ziarullumina.ro.

Prin descoperire dumnezeiască, în acea casă a desfrâului a intrat şi tânărul Alexandru, prefăcându-se că merge acolo pentru păcat. Acesta a scos-o afară pe Antonina, dar dregătorul i-a prins pe amândoi, le-a tăiat degetele de la mâini şi de la picioare, apoi, ungându-le trupurile cu catran, i-a aruncat într-o groapă cu foc, şi acolo şi-au luat fericiţii mucenici sfârşitul. Prăznuirea lor se făcea la Mănăstirea Maximin din Constantinopol, unde erau aşezate sfintele lor moaşte.

Tot astăzi Biserica Ortodoxă îl pomeneşte şi pe Sfântul Mucenic Timotei, Episcopul Prusei, care a propovăduit cuvântul lui Hristos în timpul împăratului Iulian Apostatul (361-363). Pentru viaţa sa curată a fost binecuvântat cu darul facerii de minuni. Sfântul Timotei a fost prins şi întemniţat, şi pentru că pe mulţi i-a învăţat să creadă în Hristos, chiar şi atunci când era închis, din porunca împăratului i s-a tăiat capul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr beat turtă prins conducând un moped într-o comună din Botoșani, s-a luat și la harță cu polițiștii!

astăzi, 13:32
5

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control, pe raza comunei Concești, județul Botoșani, un moped condus de un t&a...

Elevului nu i se poate scădea nota în urma contestației la bacalaureat. Decizia istorică a unei instanțe!

astăzi, 13:10
90

Cu ajutorul avocatului său, Mirel Ovidiu Alexandru, din Baroul Bihor, tânărul din Oradea a reușit să demonstreze că ordinul de ministru care permitea scăderea notei în urma recorect...

Botoșăneni reținuți de polițiști după ce au bătut pe stradă un bărbat de 36 de ani! (Foto)

astăzi, 12:04
169

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele a doi tineri, de 20, respectiv 23 de ani, din mun...