Calendar Ortodox: Odovania praznicului Înălţării Domnului; Sf. Mc. Alexandru şi Antonina; Sf. Sfinţit Mc. Timotei, Episcopul Prusei (Dezlegare la peşte)

Calendar Ortodox: Odovania praznicului Înălţării Domnului; Sf. Mc. Alexandru şi Antonina; Sf. Sfinţit Mc. Timotei, Episcopul Prusei (Dezlegare la peşte)

Sfinţii Alexandru şi Antonina erau din Asia Mică. Sfânta Antonina îşi ducea viaţa în curăţie şi pentru că era creştină, nevrând să se lepede de Hristos, a fost prinsă de dregătorul Festus şi dusă într-o casă de desfrânare, scrie ziarullumina.ro.

Prin descoperire dumnezeiască, în acea casă a desfrâului a intrat şi tânărul Alexandru, prefăcându-se că merge acolo pentru păcat. Acesta a scos-o afară pe Antonina, dar dregătorul i-a prins pe amândoi, le-a tăiat degetele de la mâini şi de la picioare, apoi, ungându-le trupurile cu catran, i-a aruncat într-o groapă cu foc, şi acolo şi-au luat fericiţii mucenici sfârşitul. Prăznuirea lor se făcea la Mănăstirea Maximin din Constantinopol, unde erau aşezate sfintele lor moaşte.

Tot astăzi Biserica Ortodoxă îl pomeneşte şi pe Sfântul Mucenic Timotei, Episcopul Prusei, care a propovăduit cuvântul lui Hristos în timpul împăratului Iulian Apostatul (361-363). Pentru viaţa sa curată a fost binecuvântat cu darul facerii de minuni. Sfântul Timotei a fost prins şi întemniţat, şi pentru că pe mulţi i-a învăţat să creadă în Hristos, chiar şi atunci când era închis, din porunca împăratului i s-a tăiat capul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prefectul județului Botoșani, în urma vizitei în P.T.F. Stânca: „La ora 12:00 erau aproximativ 190 de camioane care așteptau să intre în România. Am primit multe sesizări din partea șoferilor” (fotogalerie)

astăzi, 18:26
97

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a deplasat astăzi în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești pentru evaluarea situației din teren și eficientizarea fluxului d...

Femeie găsită moartă în curte de către concubin

astăzi, 14:18
628

O femeie de doar 49 de ani a fost găsită moartă în curtea casei de către concubinul acesteia. Bărbatul la crezut că femeia a plecat de acasă pe la vecini, însă a observat că papuc...

Un profesor de sport din Botoșani, premiat de Ministerul Educației, a folosit premiul pentru a încuraja copiii să facă sport

astăzi, 13:48
764

Singurul profesor de educație fizică din țară, premiat de Ministerul Educației în cadrul proiectului ,,Creatori de educație” a folosit premiul primit pentru acțiuni de încuraj...