Botoșanii în lume: Expoziția "Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă", vernisată la Roma!

Expozitia îşi doreşte să prezinte publicului italian minunata artă a Culturii Cucuteni ilustrată prin ceramică şi a statuetelor din lut descoperite în judeţul Botoșani.

Botoșanii în lume: Expoziția "Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă", vernisată la Roma!

Expoziția Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă, va fi vernisata în data de 19 iunie 2017, ora 18.30, în Sala de expoziții a Accademiei di Romania din Roma.

Artefactele acestei civilizaţii se remarcă printr-o gamă largă de motive decorative pe care artiștii cucutenieni le-au folosit şi combinat, utilizând doar trei culori (alb, negru și roșu), într-o asemenea manieră încât rezultatele sunt spectaculoase, având în vedere epoca în care acestea au fost create.

Expoziția Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă este structurată pe imagini de înaltă fidelitate, realizate într-o manieră artistică de către fotografi profesioniști ce colaborează cu National Geografic și o serie de texte explicative, în română, italiană și engleză, grupate pe panouri de tip roll-up. Această expoziție nu este destinată să pună accentul principal pe informații științifico-istorice și detalii tehnice, ci pe valoarea artistică a artefactelor ceramicii și plasticii cucuteniene.

La vernisajul expoziției ce va avea loc în data de 19 iunie 2017, ora 18.30, în Sala de expoziții a Accademiei di Romania din Roma, vor susține intervenții prof. Marco Merlini (Roma) și dr. Aurel Melniciuc (Botoșani). Expoziţia poate fi vizitată în perioada 19-25 iunie 2017, la Accademia di Romania, Piazza José de San Martin, 1 - 00197 Roma.

Expozitia este organizată de Muzeul Județean Botoșani în parteneriat cu Accademia di Romania din Roma și Institutul Cultural Român.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
773

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
75

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
299

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...