Botoșanii în lume: Expoziția "Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă", vernisată la Roma!

Expozitia îşi doreşte să prezinte publicului italian minunata artă a Culturii Cucuteni ilustrată prin ceramică şi a statuetelor din lut descoperite în judeţul Botoșani.

Botoșanii în lume: Expoziția "Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă", vernisată la Roma!

Expoziția Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă, va fi vernisata în data de 19 iunie 2017, ora 18.30, în Sala de expoziții a Accademiei di Romania din Roma.

Artefactele acestei civilizaţii se remarcă printr-o gamă largă de motive decorative pe care artiștii cucutenieni le-au folosit şi combinat, utilizând doar trei culori (alb, negru și roșu), într-o asemenea manieră încât rezultatele sunt spectaculoase, având în vedere epoca în care acestea au fost create.

Expoziția Cultura Cucuteni - de la simbolism la artă este structurată pe imagini de înaltă fidelitate, realizate într-o manieră artistică de către fotografi profesioniști ce colaborează cu National Geografic și o serie de texte explicative, în română, italiană și engleză, grupate pe panouri de tip roll-up. Această expoziție nu este destinată să pună accentul principal pe informații științifico-istorice și detalii tehnice, ci pe valoarea artistică a artefactelor ceramicii și plasticii cucuteniene.

La vernisajul expoziției ce va avea loc în data de 19 iunie 2017, ora 18.30, în Sala de expoziții a Accademiei di Romania din Roma, vor susține intervenții prof. Marco Merlini (Roma) și dr. Aurel Melniciuc (Botoșani). Expoziţia poate fi vizitată în perioada 19-25 iunie 2017, la Accademia di Romania, Piazza José de San Martin, 1 - 00197 Roma.

Expozitia este organizată de Muzeul Județean Botoșani în parteneriat cu Accademia di Romania din Roma și Institutul Cultural Român.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
347

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
370

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
227

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...