Botoșănenii sunt așteptați la teatru, în weekend

Botoșănenii sunt așteptați la teatru, în weekend

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de teatru, în acest sfârșit de săptămână, la spectacolele „Lockdown”(o poveste în carantină), după o idee de Dennis Kelly și „Angajare de clovn” de Matei Vișniec.

Sâmbătă, 12 noiembrie de la ora 19:00, botoșănenii sunt așteptați la Cinematograful „Unirea” la spectacolul „Lockdown (o poveste în carantină)” după o idee de Dennis Kelly, în regia lui Vlad Cepoi. Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu și din distribuție fac parte Andreea Moțcu, Bogdan Horga și Matei Horga.

Aceasta este povestea unei familii, ca multe altele, care, în ciuda diferențelor, a găsit o modalitate de a supraviețui împreună. Este povestea hilară și sfâșietoare a unui cuplu în care partenerii se urăsc unul pe celălalt, dar care au găsit cumva o modalitate de a exista împreună. De dragul copilului, ei evită să-și vorbească, să se gândească la ei sau chiar să fie în aceeași cameră. După ani de relație în care au dezvoltat o artă a ignorării, vine pandemia și totul se schimbă, sunt forțați să se reevalueze pe ei înșiși și relația lor prin realitatea carantinei.        

Duminică, 13 noiembrie de la ora 18:00, vă invităm la Casa Tineretului, la spectacolul „Angajare de clovn” de Matei Vișniec.

E teatru. E circ. E spectacol. E cu adevărat spectaculos. E impresionant. Are emoție și melancolie. E precum o amintire. E o călătorie înapoi în copilărie. E amar, e comic, real, uman, pătrunzător și simplu. Este deopotrivă pentru cei mari și cei mici. Cu clovni, cu magie și acrobație, împletite cu teatru, cu jocul actoricesc, cu conflict și replici inteligente, cu poveste și puterea cuvântului pe scenă, un spectacol pentru suflet, pentru bucuria amintirii și pentru melancolia prezentului.

„Angajare de clovn” este ultima piesă scrisă în România de Matei Vișniec, în 1986, înainte de emigrarea dramaturgului la Paris. Cel mai jucat autor român contemporan a primit Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă românească în 1991.

Regia, decorurile și coloana sonoră sunt asigurate de Ion Sapdaru, coregrafia este realizată de Victoria Bucun și costumele sunt realizate de Alina Dincă. Din distribuție fac parte actorii Bogdan Muncaciu, Dragoş  Radu, Răzvan Amitroaei, Volin  Costin și Cezar Amitroaei.

Prețul biletului este 30 lei; 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului, de marți până vineri, între orele 12:00 – 16:00, sâmbătă și duminică, de la ora 16:00 până la ora 18:00, la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului „Unirea”, de marți până vineri, între orele 08:00 – 21:00, iar sâmbătă între orele 08:00 – 19:00, și de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
904

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...

La mulți ani! Asistenții medicali sărbătoriți la Botoșani printr-un simpozion! (foto, video)

Luni, 13 Mai 2024
504

Vineri, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Tema din acest an a fost „Cal...

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
1446

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The M...