Botoșănenii sunt așteptați la spectacolul „Iona”

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani invită iubitorii de artă teatrală, în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Iona” de Marin Sorescu.

Sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, sunteți invitați la Cinematograful „Unirea” la spectacolul „Iona” de Marin Sorescu. Regia artistică este semnată de Bianca Laiu, scenografia de Mihai Pastramagiu, iar coregrafia îi aparține Victoriei Bucun. Din distribuție fac parte actorii Alexandru Dobynciuc și Petruț Butuman.

Spectacolul „Iona” este o coproducție Teatrul „Mihai Eminescu” și Facultatea de Teatru (Regie) a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și este realizat cu sprijinul  Fundației Marin Sorescu.

Iona este o stare de spirit. Iona este oricare din noi. Într-o lume în care există societate democratică și prea puțină libertate de exprimare, o lume cu spațiu virtual din ce în ce mai mare fără cenzuri și o libertate ireală, revolta își face loc prin mintea omului. Iona este un om revoltat, acesta este focul care îl îndeamnă să ajungă în punctul de a începe o căutare.

„Am nevoie să-l salvez pe Iona pentru că el nu a greșit, deși negreșeala lui înseamnă că el e sugrumat de frici și piedici care l-au oprit din a greși. Furia unui om vine dintr-o neputință. Orice acțiune indiferent de rezultat, este o reușită, este un contact cu viața”, a precizat Bianca Laiu, tânăra regizoare, născută la Piatra Neamț.

Prețul unui bilet întreg este de 36 lei, iar pentru elevi, studenți, pensionari este 18 lei.

Biletele se găsesc la Casa Tineretului, de marți până vineri, între orele 12:00 – 16:00, iar sâmbătă și duminică, între orele 16:00 – 18:00, la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului „Unirea”, de marți până vineri, între orele 08:00 – 21:00, iar sâmbătă și duminică, de la ora 12:00 până la 19:00, dar și de pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Ședință cu directorii și directorii adjuncți de școli. Șeful IȘJ: „Și vă rog încă o dată să...” (foto, video)

Thursday, 3 October 2024

Joi spre orele amiezii, în Aula Magna a Colegiului Național „A.T. Laurian”, a avut loc o ședință cu directorii și directorii adjuncți ai unităților de învățămâ...

Brățări inteligente pentru monitorizarea agresorilor în cazurile de violență domestică, trimise la Botoșani! (foto, video)

Thursday, 3 October 2024

Începând cu data de 1 octombrie a devenit operațional, și la nivelul județului Botoșani, Sistemul informatic de monitorizare electronică a persoanelor care fac obiectul aplicării mă...

Noi dispozitive pentru polițiștii rutieri din județul Botoșani, despre ce este vorba! (video)

Thursday, 3 October 2024

Anunțul a fost făcut de către Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, în cadrul unei conferințe de presă. La ...