Botoșănenii sunt așteptați la Biserica Vovidenia, la Atelierul de Muzică Psaltică

Cursul va fi susținut de lectorul universitar doctor Adrian Sîrbu, de la Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu" din Iași.

Botoșănenii sunt așteptați la Biserica Vovidenia, la Atelierul de Muzică Psaltică

   Foto: basilica

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, în parteneriat cu Biserica Vovidenia și cu Seminarul Teologic Liceal Ortodox ,,Sfântul Gheorghe" din Botoșani organizează în perioada 3-4 noiembrie 2023 un Atelier de Muzică Psaltică la Botoșani.

Cursul va fi susținut de lectorul universitar doctor Adrian Sîrbu de la Universitatea Națională de Arte ,,George Enescu" din Iași.

La acest curs s-au înscris aproximativ 80 de persoane, multe dintre ele fiind elevi ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox ,,Sfântul Gheorghe" din Botoșani,  cântăreți bisericești, preoți, dar și oameni iubitori de muzică psaltică.

Atelierul cuprinde sesiuni de lucru prin care cei prezenți vor fi introduși în tainele muzicii bizantine, conferința cu tema ,,Rolul artei psaltice în viața parohiei" susținută de lectorul universitar doctor Adrian Sîrbu și se va încheia cu Slujba de Priveghere, răspunsurile la strană fiind date de participanții atelierului.


 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Diplomă de Vrednicie pentru botoșăneanul care salvează inimi: ”Este o onoare care ne amintește de misiunea noastră profundă” (Foto)

astăzi, 10:48

Vlad Plăcintă a primit, din partea Înalt Prea Sfinției Sale Teofan, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, Diploma de Vrednicie pentru întreaga activitate desfășurată în cadrul ...

Razii de amploare, noaptea trecută, în Botoșani. Peste 50 de sancțiuni, un șofer drogat a fost scos din trafic! (Foto)

astăzi, 10:26

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul celor de investigații criminale, a polițiștilor rutieri, a celor din cadrul subunităților de poliție și a jandarmilor și po...

Tânără amenințată cu moartea, botoșănean ridicat de polițiști și băgat în arest! (Video)

astăzi, 09:59

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 41 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul ...