Botoşăneni pe podiumul Festivalului Moineşteanca!

Botoşăneni pe podiumul Festivalului Moineşteanca!
Pe 8 septembrie 2012 s-a desfăşurat în organizarea Clubului Copiilor Moineşti, din judeţul Bacău, a II-a ediţie a Festivalului naţional de muzică populară şi dans pentru copii MOINEŞTEANCA, la care au participat formaţii de dans popular, solişti vocali şi instrumentişti de la palatele şi cluburile copiilor din judeţele Bacău, Neamţ, Iaşi, Dolj, Botoşani, Brăila, Vâlcea, Prahova, Vrancea şi Maramureş, care s-au întrecut la categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani şi 16-19 ani. 

Manifestarea a avut loc pe Stadionul Municipal din Moineşti, în deschidere susţinând un scurt program artistic Fanfara STEJĂRELUL  de la Palatul Copiilor Botoşani, instructor învăţător Enciu Ioan.

Acţiunea a început cu parada costumelor populare pe traseul dintre gară şi Primăria din localitate, participanţii fiind admiraţi de localnici şi filmaţi de televiziunile locale.




 
Palatul Copiilor Botoşani a fost reprezentat în concurs de formaţia de dans popular VOINICII la categoria de vârstă 10-12 ani, instructor prof. Monica Huştiuc, care a obţinut locul III pentru suita de dansuri populare prezentată, iar la secţiunile solişti vocali şi solişti instrumentişti a fost reprezentat de elevii pregătiţi de învăţător Ioan Enciu, care au obţinut următoarele rezultate:

-Larionesei Andreea, solist vocal, locul I la categoria de vârstă 5-6 ani

-Scarlat Sorina, solist vocal, locul I la categoria de vârstă 7-9 ani
 
-Aursulesei Dumitru, solist instrumentist – fluier, locul I la categoria de vârstă 10-12 ani;


-Ababei Cosmin, solist instrumentist – trompetă, locul I la categoria de vârstă 13-15 ani
 
-Ilisei Ionuţ, solist instrumentist – trompetă, locul II la categoria de vârstă 16-19 ani
 
-Strungaru Alexandra, categoria de vârstă 13-15 ani, locul II la secţiunea solist vocal şi locul I la secţiunea solist instrumentist – vioară.



 


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
490

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
608

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...