Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Botoșăneni laureați ai concursului "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a

Duminică, 26 martie, s-a desfășurat Gala Laureaților Festivalului-concurs național de muzică populară pentru copii și tineri "Florile Ceahlăului", ediția a XXIX-a, care a avut loc în sala mare a Teatrului Tineretului din Piatra-Neamț, o competiție care a reunit cei mai buni interpreți și instrumentiști. 

Spectacolul a avut-o ca invitată de onoare pe Sofia Vicoveanca, care a evoluat alături de membrii Ansamblului “Floricică de la Munte”.

Juriul a fost compus din Elise Stan (etnomuzicolog și realizator TV), Dorin Grama (director executiv Favorit TV), Tiberiu Groza (director artistic al Ansamblului “Dor Transilvan” din Cluj-Napoca), Florentina Buzenschi (expert în bunuri cu valoare etnografică, muzeograf la Muzeul de Etnografie din Piatra-Neamț), Roxana Daniela Gibescu (etnomuzicolog, reprezentant al Casei de discuri Electrecord), Călin Brăteanu (director al Centrului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale din cadrul Centrului Cultural “Bucovina” al Consiliului Județean Suceava), Carmen Elena Nastasă (manager al Centrului pentru Cultură și arte “Carmen Saeculare” Neamț) – a decis să acorde premiile următoarele premii:

TROFEUL "Florile Ceahlăului" a fost câțtigat de Ionuț Cocoș, din Ialomița.

Printre laureați s-au aflat și botoșăneni. Astfel, la secțiunea CANTO (categoria de vârstă 15 – 19 ani), Denisia Elena Andronache a obținut Premiul Special.

La secțiunea INSTRUMENTE TRADIȚIONALE (categoria de vârstă 9 – 14 ani), Premiul I a fost câștigat de Șerban Sebastian CĂRĂMIDARIU (Botoșani), alături de Dragoș Alin MLAGIU (Dolj). De asemenea, poziția a doua a podiumului a fost adjudecată tot de Botoșani, prin Andreea GHEORGHIȚĂ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Se întâmplă lângă noi: Tânăr din Suceava, victimă a înșelătoriei online, ce recomandă oamenii legii!

astăzi, 10:43
69

Sâmbătă,18.05.2024, ora 10:15, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de către un tânăr despre faptul că a fost înșelat cu suma de 900 lei de către o persoan...

Cine e profesorul Daniel Botezatu?

astăzi, 09:15
113

Începând din 1884, când piesa „O scrisoare pierdută”, a lui Caragiale, a fost pusă în scenă, celebra întrebare a cetățeanului turmentat, „Eu pentru...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
36

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...