Botosaneanul Cristian Pascariu, distins cu Premiul 3 la Festivalul de Film de la Abu Dhabi

Botosaneanul Cristian Pascariu, distins cu Premiul 3 la Festivalul de Film de la Abu Dhabi

 CRISTIAN PASCARIU  

La inceputul acestei luni publicatia noastra va prezenta, la rubrica Botosaneanul Zilei, un nume despre care in mod sigur vom tot auzi: Cristian Pascariu.

Tanarul regizor a concurat intre timp in Emiratele Arabe UNite, la Competitia de Film Studentesc din cadrul celei de-a patra editii a Festivalului Internaţional de Film de la Abu Dhabi, care s-a desfasurat in perioada 14-23 octombrie 2010, fiind unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din Orientul Mijlociu.

12 titluri de scurt metraj realizate de studenti au fost selectionate in competitia de film studentesc, prima de acest fel din istoria festivalului din Emiratele Arabe Unite. "Beţisoare Rock`n`roll", in regia botosaneanului Cristian Pascariu, a câştigat Premiul 3.

Cristian Pascariu a concurat in acest an si in finala TIFF (Transilvania International Film Festival), tot la sectiunea scurtmetraj, cu aceeasi pelicula premiata in Emiratele Arabe Unite. "Betisoare rock n’roll" a fost realizat complet in Cluj Napoca si cu actori clujeni.

Cristian Pascariu a urmat cursurile Facultatii de Teatru si Televiziune din Cluj, sectia Cinematografie Fotografie Media. S-a nascut pe 19 august 1987, la Botosani, oras in care a simtit pentru prima data ca viitorul sau este legat de cinematografie.

Povestea filmului Betisoare rock’n’roll a inceput intr-o zi in care botosaneanul a vazut in oras o femeie de vreo 50 de ani, surdo-muta, vanzand betisoare parfumate. A creat de aici o istorie a unei mame surdo-mute care trebuie sa mearga la un concert rock, pentru a-si vedea fiul, vedeta rock, pe care il parasise in urma cu 35 de ani. Pentru a intelege mai bine lumea surdo-mutilor, Cristian a stat mult timp la un centru de surdo-muti, iar actrita Irina Wincze, cea care a jucat rolul Anei din film, a deprins limbajul specific lor.



"Concertul l-am organizat special pentru film, publicul a fost format din figuranti, formatia: Dance Trauma, am ales aceasta formatie pentru ca la concertele lor este foarte multa animatie si lumea se distreaza, practic este o nebunie totala in public, stiam ca daca ii folosesc pe ei lumea va reactiona bine si asa a si fost. Doream foarte mult acest lucru mai ales ca am folosit perspectiva unei surdo-mute fata de aceasta nebunie, spectatorul este bagat in acest concert la fel ca personajul principal, nu il aude, iar animatie din acel spatiu ii creste nelinistea si poate il transpune mai bine in pielea personajului", marturiseste Cristian Pascariu.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
196

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
96

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
104

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...