Bogdan Ota și ARTA PENTRU SUFLET: Când muzica salvează vieți! - FOTO

Bogdan Ota și ARTA PENTRU SUFLET: Când muzica salvează vieți! - FOTO
Emoții, generozitate, muzică bună și speranțe!  Vineri, 20 decembrie, Bogdan Ota, acompaniat de Nordic Sonata Orchestra și prietenii săi, a susținut spectacolul caritabil "Artă pentru suflet" în sala Teatrului" Mihai Eminescu" din Botoșani.

Ideea susținerii de către artistul născut în Botoșani a unei serii de concerte caritabile în țară în luna decembrie a plecat de la responsabilitatea pe care fiecare dintre noi o are de a face lumea în care trăim un loc mai sigur și mai plin de dragoste.

Iar acest lucru, care e realizabil de foarte multe ori cu un efort minim, a reusit si la Botosani datorita celor prezenti la concertul caritabil de vineri seara. Fani si sustinatori ai artistului, tineri si adulti deopotriva, au contribuit cu donatii in bani pentru ca viața a doi copii extrem de bolnavi din Botoșani sa devina mai ușoară și mai senină.

Gabriela și Ionuț au simtit cum generozitatea botosanenilor ii va ajuta sa faca față bolii teribile cu care se confruntă.
 


Ciobanu Ștefania Gabriela, din localitatea Păltiniș, județul Botoșani, în vârstă de 14 ani, este diagnosticată cu scleroză multiplă. Boala este într-un stadiu avansat (paralizie totală), iar medicația de care Gabriela are nevoie pentru a încetini procesul de distrugere a sistemului nervos este extrem de costisitoare.
 
Babiuc Teodor Ionuț, din localitatea Avram Iancu, comuna Coțușca, județul Botoșani, are 9 ani și a fost declarat caz vegetativ în urma unui accident rutier. După o muncă de doi ani, medicii de la secția Pediatrie din Botoșani au reușit să-l repună pe picioare. Astăzi Ionuț merge la școală, dar are nevoie de o medicamentație specială și condiții decente de viață (îi lipsesc, printre altele, un dulap, un frigider, un calorifer electric, poate chiar si un laptop).

Astfel, prin vanzarea de bilete, prin donatii ale Rotary Club Botosani, ale companiei Electroalfa si oamenilor de afaceri cu spirit caritabil sau prin donatiile facute in timpul spectacolului, s-a reusit strangerea unei sume de peste 20.000 lei, care va merge pentru ajutorarea celor doi copii.



Medicul Constantin Tudorache a fost cel care i-a îndreptat atenția lui Bogdan Ota către cei doi copii, la finalul spectacolului, acesta urcând spre scenă pentru a le vorbi celor din sală despre ajutorul de care au nevoie copiii pentru a avea o viață normală.

Alături de Bogdan Ota și invitații anunțați, au mai evoluat, în slujba ideii generoase de caritate și de suflet pentru salvarea unor vieți, Sofia Salajan si Alexandru Placinta, elevi ai Liceului de Artă din Iași, care - în deschiderea evenimentului - au emoționat prin minunate acorduri de pian.

De asemenea, s-au alăturat artiștilor și botoșăneanul Tudor Lazaruc, de la Liceul de Artă din Botoșani, care a interpretat la chitara, dar și Jeffery Macsim si Alin Chelarescu, de la același liceu, care au cantat la pian.

Nu au lipsit de pe scenă copiii din Grupul Mellody, care au adus cu ei frumoase colinde de Craciun, sub indrumarea profesorului Paul Ciprian Mihai.



Bogdan Ota a fost acompaniat de Radu Cotoman, primviolonistul Operei din Iasi si Nordik Sonata, si de Emerich Gherca, priomvioloncelistul Operei din Iasi si NordiK Sonata. Acestia au interpretat adaptari ale pieselor artistului in versiune acustica, pregatite special pentru acest eveniment.

"Fiecare dintre noi poate schimba lumea, trebuie doar sa vrei si sa faci primul pas! Daca mergi cu lumina spre lumina toti ceilalti din jurul tau te vor urma!", a fost mesajul pe care Bogdan Ota l-a transmis celor prezenți în sala Teatrului Eminescu.

Evenimentul a fost transmis live de www.Live.Botosani.ro, iar inregistrarea poate fi urmarita AICI!

















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
27

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
82

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
880

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...