Biserică din Botoșani, neîncăpătoare pentru mulțimea de enoriași venită să se roage la Sfântul Nectarie (foto,video)

Biserica „Sfântul Andrei și Sfântul Nectarie” din Botoșani și-a cinstit unul dintre ocrotitori, creștinii închinându-se la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie.

Joi, 9 noiembrie, zi în care creștinătatea îl prăznuiește pe Sfântul Ierarh Nectarie, biserica din curtea Spitalului de Copii din municipiul Botoșani s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea de enoriași veniți de la primele ore ale dimineții să se roage la Sfintele Moaşte aşezate, spre închinare, pe un podium amenajat în fața lăcașului de cult.

Un sobor de preoți, în frunte cu Părintele Arhimandrit Ioan Harpa, exarhul mănăstirilor din zona Botoşanilor şi stareţ al Mănăstirii Popăuţi din Botoşani, a săvârșit slujba religioasă închinată Sfântului Ierarh Nectarie.

Chiar din timpul vieţii, Dumnezeu i-a dăruit Sfântului Nectarie harul vindecării de boli

Sfântul Ierarh Nectarie este unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Ortodoxiei. Cunoscut în lumea întreagă ca vindecător al bolilor sufletești și trupești, a fost canonizat de Biserica Ortodoxă din Grecia în anul 1961 şi este unul dintre cei mai căutaţi sfinţi de către credincioşii din toată lumea.

Rugăciunile la moaştele Sfântului Ierarh Nectarie şi citirea acatistului său timp de 40 de zile i-au însănătoşit pe mulţi bolnavi, mai ales pe cei care sufereau de cancer.

Rugăciune către Sfântul Nectarie

O, Sfinte Nectarie, sprijin al celor care-L mărturisesc şi-L vor mărturisi pre Hristos printr-a lor viaţă, răbdând felurite prigoane din partea văzuţilor şi nevăzuţilor, ocroteşte-i cu puterea ta pre toţi creştinii, uşurându-le suferinţele şi întărindu-i întru lupta cea duhovnicească, pentru ca dimpreună cu tine să cânte Dumnezeului celui Viu: Aliluia! (fragment din Acatistul Sfântului Nectarie).

 












 

 

Spune-ne opinia ta