Au început înscrierile la Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular „Vasile Andriescu”

Au început înscrierile la Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular „Vasile Andriescu”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, în colaborare cu Primăria Municipiului Botoşani, organizează Festivalul Internaţional al Cântecului, al Jocului şi al Portului Popular „Vasile Andriescu”.

Manifestarea se află la cea de-a XVI-a ediție, iar anul acesta festivalul are ca noutate desfășurarea în două etape: etapa zonală (concurs) și etapa finală (festival).

Etapa zonală (concurs) este dedicată tuturor ansamblurilor și formațiilor din județul Botoșani, etapă în urma căreia vor fi selectate formațiile cu cel mai bun rezultat, acestea fiind premiate cu locul I, II și III, pentru a întruni participarea la etapa finală.

Invităm formațiile din localitățile județului Botoșani să ia parte la această etapă care va avea loc pe:

10 iunie – Centrul Cultural din Curtești
17 iunie - Centrul Cultural din Cordăreni
18 iunie - Centrul Cultural din Albești

Perioada de înscriere pentru etapa de concurs este până pe data de 31.05.2023, fișa de înscriere se poate depune la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, str. Unirii nr. 10, prin poștă la adresa: Mun. Botoșani, Str. Unirii, nr. 10, CP 710233 sau prin e-mail la contact@centrulcreatieibt.ro .

Etapa finală (festival) va avea loc în perioada 1-2 iulie 2023 și va întruni pe scena de la Botoșani laureații etapei de concurs, alături de invitați din alte zone folclorice.

Pentru mai multe detalii, consultați regulamentul festivalului care poate fi găsit pe site.

(Comunicat de presă; foto de pe Avantulliber.ro)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu devastator, proprietarul găsit carbonizat în interiorul casei! (Foto, Video)

Marţi, 5 Decembrie 2023
688

Tragedia s-a întâmplat la Costești. Flăcările au fost observate de vecini, care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat în cel ...

Gestul impresionant făcut de trei frați din Botoșani. ”Le-am strâns mâna și i-am felicitat!” (Foto)

Marţi, 5 Decembrie 2023
470

”Dacă vii la donare, nu veni singur, mai ia pe cineva cu tine!”, a fost mesajul transmis de dr. Loredana Roșca, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani.  ...

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Marţi, 5 Decembrie 2023
410

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...