ASTAZI: La Teatrul Eminescu: "M0028", în regia lui Kadri Özcan

Pe 13 şi 15 februarie 2015, la ora 19.00, Teatrul "Mihai Eminescu" prezintă, în premieră mondială, spectacolul "M0028". Evenimentul are loc în sala Casei Tineretului.

Scenariu: Kadri Özcan
Regie și ilustrație muzicală: Kadri Özcan
Scenografie: Mihai Pastramagiu
Mișcare scenică: Victoria Bucun

Distribuția:
Bogdan Horga
Alexandra Acalfoae
Irina Mititelu
Anca Pascu
Lidia Uja
Alexandru Dobynciuc

"Acesta este sfârșitul timpului…
Acesta este sfârșitul civilizației…
Odată cu trecerea secolelor, percepția noastră despre timp s-a modificat. Totul curge! Dar curge mult prea repede și, cumva, împotriva umanității… Astăzi, cu tehnologia noastră, cu invențiile noastre, cu dezvoltarea noastră, secundele au vârsta unui secol.
Marele vis al omului, nemurirea, e tot mai intens! Nuanțele devin tot mai inutile, iar albul și negru sunt dominantele unor nesfârșite scindări: inteligență – prostie, educație – primitivism, avuție – sărăcie, sănătate – boală.
Paradoxal, însă, pe măsura dezvoltării ei, omenirea înțelege tot mai greu că aceasta este singura planeta pe care o are! Și că, din păcate, tot ceea ce face se întoarce, într-un fel sau altul, împotriva singurului nostru acasă.
Am scris piesa M0028 cu astfel de gânduri bântuindu-mă neliniștitor. Și cu aceleași gânduri am pus-o în scenă la Botoșani, România. O altă țară, o altă cultură, însă aceleași angoase majore sfârtecându-ne ceas de ceas…" (Kadri Őzcan)

"Dependenţa de internet este o realitate clinică, iar acest fenomen poate fi agravat de smartphone, terminal devenit indispensabil pentru multe persoane, susţine psihiatrul belgian Jean-Marc Triffaux, de la spitalul universitar 'La Cle' din Liege, care are, încă din 2009, o unitate specializată în tratarea cyberdependenţei" ("Jurnalul național", 11 august 2014)

"Experţii susţin că folosirea exagerată a computerului şi internetului determină apariţia creierului de tip pop-corn, adică un creier care devine atât de obişnuit cu stimularea online şi conexiunile rapide încât omul nu mai este în stare să aibă o viaţă offline normală. Utilizatorii dependenţi de internet devin tot mai puţin capabili să înţeleagă emoţiile şi reacţiile umane, susţine psihologul Clifford Nass, de la Universitatea Stanford. Interacţiunea interumană este o abilitate învăţată, iar ei [cei care petrec mult timp în faţa computerului] nu ajung să o practice îndeajuns, a declarat Nass (www.semneletimpului.ro)
În anii următori, va fi posibilă apariția unei noi generaţii de sisteme de inteligenţă artificială care vor efectua anumite funcţii pe care oamenii le pot îndeplini cu uşurinţă: să vadă, vorbească, asculte, navigheze, manipuleze şi să controleze. Noua abordare are consecinţe importante pentru sarcini precum recunoaşterea facială şi cea vocală, pentru navigare şi planificare, care astăzi se află în etape elementare şi care se bazează foarte mult pe programarea umană. Anul trecut, IBM a anunţat că a construit cu ajutorul unui supercomputer o simulare a creierului uman ce includea aproximativ 10 miliarde de neuroni, adică peste 10% din totalul dintr-un creier uman" (www.descopera.ro)

Pret bilet - 20 lei

Biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta "Centrului Național de Informare si Promovare Turistică", din Centrul Istoric - Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bucurie la USR Botoșani: ”Se pare că oamenii vor o femeie președinte!” (Foto, Video)

astăzi, 21:35

Echipa USR Botoșani, în frunte cu Cristina Lăcătușu, președintele formațiunii politice la nivel de județ, s-a reunit duminică seara la sediul partidului, pentru a urmări împreună...

Primele declarații Ciolacu - Lasconi, după rezultatele de la ora 21.00!

astăzi, 21:23

Rezultatele sunt valabile pentru ora 20.00 și fără a lua în calcul voturile din Diaspora. Declarații Elena Lasconi: „Speranța este vie în România” Elena Lascon...

S-au închis urnele în România: Surprize la primele exit-pool-uri!

astăzi, 21:02

Aproape 9.500.000 de cetățeni români au votat duminică, 24 noiembrie, în primul tur al alegerilor pentru președintele României, procentul prezenței la vot fiind de 52,3%. &Ic...