ASTĂZI, în Parcul "Mihai Eminescu": A patra ediție a Festivalului Tarafurilor "Constantin Lupu"

ASTĂZI, în Parcul "Mihai Eminescu": A patra ediție a Festivalului Tarafurilor "Constantin Lupu"

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, organizează Festivalul Tarafurilor "Constantin Lupu".

Manifestarea cultural-artistică aflată la cea de a IV-a ediţie are loc vineri, 24 mai 2019, ora 17.00, în Parcul "Mihai Eminescu" din Municipiul Botoşani.

Festivalul tarafurilor îşi propune să aducă un omagiu folcloristului, dirijorului şi violonistului Constantin Lupu (1951-2013). Personalitate remarcabilă a muzicii populare româneşti, Constantin Lupu a cules şi a interpretat folclor din zona Botoşanilor vreme de peste 40 de ani. Urmarea acestor căutări este volumul numit “Folclor muzical instrumental din judeţul Botoşani”, unde găsim mai bine de 300 de melodii originale, o adevărată comoară pentru folclorul românesc. 

În paralel cu activitatea de cercetare folclorică, a iniţiat şi dezvoltat Taraful Datina, unde el însuşi a cântat la vioară şi a dirijat în acelaşi timp.Taraful Datina a avut un succes răsunător şi a dus muzica tradiţională din Botoşani pe mari scene ale lumii, în turnee efectuate în Europa, Asia, Africa şi America de Nord.

Vor fi prezente tarafuri renumite din Botoşani, Suceava, Vaslui şi Cernăuţi – Ucraina. In recital vor fi Taraful “Zicălaşii” din Suceava şi Ansamblul vocal-instrumental „FLORALIA” al Universităţii Naţionale de Arte „George Enescu” din Iaşi. (Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

astăzi, 20:15
43

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...

Jandarmii din Botoșani promovează pe 1 mai oferta educatională în domeniul militar pe Pietonalul Unirii

astăzi, 19:33
67

Tinerii interesați au ocazia să obțină informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de adm...

Reprezentanți ai sistemului penitenciar ucrainean, în schimb de experiență la colegii din Botoșani (Foto)

astăzi, 19:14
72

Și din acest deziderat, instituția evoluază atât în ceea ce privește furnizarea de condiții custodiale aliniate normelor internaționale, cât și în ceea ce privește dezv...