Astăzi are loc decernarea premiilor Eminescu pentru literatură, arte vizuale colecții și colecționari „Teiul de aur” și „Teiul de argint”

Premiile Eminescu pentru Literatură, Arte vizuale Colecții și colecționari „Teiul de aur” și „Teiul de Argint” vor fi decernate astăzi, la Botoșani.

Inițiate de Editura Geea și continuate de Consiliul Județean și Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”, premiile onorează personalități culturale care promovează opera eminesciană.

Proiectul, inițiat de Editura Geea, aduce în fața publicului și alte modalități de exprimare a operei eminesciene, prin arte vizuale, literatură, numismatică, muzică, dans sau folclor, iar premiile sunt acordate oamenilor de cultură și artă care și-au dedicat munca și viața lui Eminescu.

Pentru a marca ediția 2023 a zilelor Eminescu, Biblioteca Județeană organizează în perioada 14-16 iunie, expoziții de carte, fotografii și desene, momente culturale și artistice, precum și recitaluri din creația eminesciană, scrie Radio Iași.

Detalii despre programul complet al manifestărilor și secvențe din cadrul tuturor activităților vor putea fi găsite pe site-ul bibliotecii biblioteca-botoșani.ro. și pe paginile de social media ale instituției.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmă de curierat în vizorul polițiștilor locali, după ce angajații au încălcat legea! (Foto)

astăzi, 13:46

Un polițist local care se afla de serviciu a observat, pe camera de supraveghere instalată într-o zonă a municipiului Botoșani, cum doi bărbați descarcă dintr-un autoturism aparținâ...

Prezența unui urs în preajma unui comune din Botoșani a fost semnalată prin RO-ALERT!

astăzi, 13:16

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a transmis mesaj RO Alert pentru locuitorii din Vorona, Copălău, Coșula, Cristești,  Flămâ...

Stareța Mănăstirii Voroneț, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități de cult!

astăzi, 12:32

Stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Gabriela Platon, a fost demisă din funcție de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de conducătorii altor cinci unități de cult din județul...