Aproape 2.000 de cetățeni au vizitat muzeele botoșănene în „Noaptea Muzeelor”

Aproape 2.000 de cetățeni au vizitat muzeele botoșănene în „Noaptea Muzeelor”

Muzeele din Botoșani, Dorohoi, Ștefănești și Săveni au fost vizitate, în „Noaptea Muzeelor”, de un număr aproximativ de 2.000 de cetățeni. Evenimentul a fost un prilej aparte pentru mii de botoșăneni să admire lucrările expuse în cadrul acestor instituții.

Pragul Muzeului de Etnografie a fost trecut de un număr de 540 de botoșăneni, care au putut admira, în mod gratuit, o expoziție cu profil etnografic și una care se intitulează „Lumea rurală în arta plastică”.

Cei mai mulți vizitatori au fost la Muzeul de Științele Naturii din Dorohoi, unde au putut fi vizitate atât expoziția permanentă, cât și cea foto-documentară intitulată „Județele Botoșani și Dorohoi în La Belle Époque”. Prin intermediul ilustrațiilor și al textelor, a fost evocată perioada de maximă dezvoltare a celor două entități administrative corespunzătoare ultimului sfert de veac al secolului al XIX-lea și începutului secolului XX. A fost o epocă în care preocupările personalităților locale în direcția modernizării s-au concretizat în construirea unor importante edificii publice, care astăzi reprezintă mărturii ale importanței celor două județe pe harta vechii Românii.

La Ștefănești muzeul a fost vizitat de un număr de 350 de cetățeni, iar la Săveni de 90.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
263

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
694

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
635

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...