Apel de înscriere pentru Tabăra de pictură „Tabloul povestește” de la Ipotești

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, anunță înscrierea participanților la Tabăra de pictură de la Ipotești, care se va desfășura în perioada 21-29 iulie 2024.

Tabăra de pictură de la Ipotești este organizată în cadrul proiectului „Tabloul povestește”, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), sesiunea de finanțare II /2024, aria tematică PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL.

Proiectul, „Tabloul povestește” presupune valorificarea colecției de grafică semnată de Spiru Vergulescu, respectiv cele 101 desene în tuș aflate în proprietatea Memorialului Ipotești, care ilustrează traseul vieții lui Mihai Eminescu și mediul socio-politic al României secolului XIX. Tablourile în tuș vor fi digitalizate și augmentate, prin crearea unul film de animație în baza desenelor și a unui cod QR pentru fiecare grup tematic. Datorită acestor acțiuni, colecția de grafică semnată de Spiru Vergulescu va începe să prindă viață în momentul scanării codului QR: pe ecranul telefonului va putea fi vizionat un film de animație cu secvențe din biografia și opera lui Mihai Eminescu, raportate la un context mai larg prin introducerea scenelor din peisajul cultural, social și politic din a doua jumătate a secolului XIX.

În cadrul Taberei de pictură, elevi ai liceelor de artă, coordonați de profesorii însoțitori și de angajați ai Memorialului Ipotești, vor realiza desenele pentru animarea graficii lui Spiru Vergulescu și pentru crearea filmului care să însoțească tablourile.

Ulterior, desenele vor fi sonorizate de un actor, va fi montată animația pentru codul QR, iar la sfârșitul lunii august va fi organizată expoziția augmentată „Pe urmele lui Eminescu” de Spiru Vergulescu.

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” invită grupuri de elevi ai liceelor de artă din țară, ghidați de profesori, să se înscrie pentru a participa la Tabăra de pictură de la Ipotești din 21-29 iulie 2024.

Mesajul de înscriere va fi trimis pe adresa m.ipotesti@gmail.com, cu subiectul „Tabăra de pictură”, și va conține următoarele informații:

1.Nume, prenume profesor însoțitor;

2.Instituția afiliată (liceul);

3.Lista elevilor care fac parte din grup (nu mai mult de 5 elevi în grup);

4.Telefon de contact;

5.O scurtă motivare a intenției de participare.

Participanților la tabără li se asigură cazarea (în spațiile de cazare ale Memorialului Ipotești) și masa, precum și toate materialele necesare bunei desfășurări a activităților.

Termenul-limită de înscriere: 18 iulie 2024, ora 16.00.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...