ANIVERSARE: Regina Ana implineste 90 de ani

ANIVERSARE: Regina Ana implineste 90 de ani
Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a nascut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma si a Principesei Margareta a Danemarcei.  

Regina Ana implineste 90 de ani. Cu ocazia aniversarii, Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu vor participa la o lansare de gala a volumului "Ana. Portretul Reginei". Evenimentul va avea loc la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" la ora 18.30 iar intrarea este libera, potrivit realitatea.net.  

Regina Ana s-a casatorit cu Regele Mihai I al Romaniei in 1948. Majestatile Lor Regale au cinci fiice: Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, Alteta Sa Regala Principesa Elena, Alteta Sa Regala Principesa Irina, Alteta Sa Regala Principesa Sofia si Alteta Sa Regala Principesa Maria.  

Majestatile Lor vor sarbatori aniversarea Reginei Ana in mod privat.   Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a nascut la 18 septembrie 1923, la Paris. Este fiica Principelui René de Bourbon-Parma si a Principesei Margareta a Danemarcei. Principesa Ana a copilarit in Franta.    

Incepand cu anul 1939, dupa izbucnirea razboiului, si-a urmat familia in Spania si in Statele Unite ale Americii, unde a urmat o scoala de arta, la New York. In paralel, pentru a-si putea castiga existenta, a lucrat ca vanzatoare la magazinul universal Macy`s.    

In 1943, Principesa Ana s-a inrolat ca voluntar in armata franceza. A fost, impreuna cu regimentul ei, in Algeria, Maroc, Italia, Luxemburg si Germania, pana la sfarsitul ostilitatilor. A primit "Crucea de Razboi" a Frantei.

Principesa Ana l-a cunoscut pe Regele Mihai I al Romaniei la Londra. Dupa doar o saptamana, Regele i-a cerut mana. S-au casatorit la 10 iunie 1948, la Atena.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
185

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
165

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
36

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...