AMFITEATRU 2010 - Seara a doua a competitiei! - GALERIE FOTO

AMFITEATRU 2010 - Seara a doua a competitiei! - GALERIE FOTO
Intre cursuri festive, emotii de sfarsit de an sau planuri de vacanta, exista si liceeni care, in aceste zile, petrec ore in sir in teatru. Festivalul "Amfiteatru", chiar daca trecut nitel in conul de umbra al apropiatei vacante, starneste orgolii artistice, in buna masura pozitive si constructive.

Pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani au evoluat miercuri, in cea de a doua zi a competitiei, trupele a trei licee din Botosani:



Liceul Teoretic "Nicolae Iorga", cu spectacolul "Eu cand vreau sa fluier, fluier" (Regia Laura Dumitrache), a reusit sa transmita atmosfera din penitenciarele romanesti, dar mai presus de toate elevii-actori au creat personaje credibile, reprezentatia fiind rasplatita, la final, de aplauzele sincere ale colegilor aflati in sala, cei mai multi din acestia componenti ai celorlalte trupe implicat in competitie.



"Croitorul", spectacolul Colegiului National "A.T.Laurian" (Regia Ovidiu Ivan si Mirela Nistor), a oferit publicului momente de stralucire artistica. Cu un minim efort scenografic, dar bine conturat in spatiul scenic, elevii de la colegiul botosanean au incantat mai ales prin bucuria de a juca, prin calitatea interpretativa ade care au dat dovada actorii, dar si prin artificiile regizorale, care au dat spectacolului o importanta nota de profesionalism.



Seara a doua a Festivalului Amfiteatru s-a incheiat cu evolutia elevilor de la Liceul de Arta "Stefan Luchian", cu spectacolul "Carnavalul durerii" (Regia Valentin Popa). Un repertoriu neasteptat, cu un text care a starnit reactii din partea publicului in special in momentele care vizau fapte sau figuri din viata politica a Romaniei. Liceul de Arta ramane in nota de imprevizibil cu care ne-a obisnuit de-a lungul timpului, prezentand spectacole care raman in memoria afectiva a oricarui privitor de teatru.

Joi, a treia seara de festival, sunt programate 3 spectacole, si anume:

Grupul Scolar de Industrie Usoara, spectacolul "Love unlimited", Regia Ioan Cretescu

Colegiul National "Mihai Eminescu", spectacolul "Ivona", Coordonatori Lenus Moraru, Gelu Risca

Trupa Brainstorming, Bucuresti, spectacolul "Sta sa ploua"

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean băgat în închisoare pentru o infracțiune săvârșită în urmă cu patru ani!

astăzi, 13:20
47

În cursul zilei de vineri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au identificat un bărbat de 40 de ani, din orașul Ștefănești, pe numele căruia era emis un mandat de ex...

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
29

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
52

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...