ACUM: Sute de botoşăneni participă la Sf. Liturghie de la Biserica "Sf. Gheorghe"! FOTO

ACUM: Sute de botoşăneni participă la Sf. Liturghie de la Biserica "Sf. Gheorghe"! FOTO
Un sobor de preoti în frunte cu părintele protopop Lucian Leonte, primarul Ovidiu Portariuc şi prefectul Costică Macaleţi, vicepresedintele CJ, Gheorghe Sorescu, sute de botoşăneni participă la această oră la Sfânta Liturghie oficiată în cinstea hramului Bisericii "Sf. Gheorghe" din Botoşani.

Marți după-amiază a fost adusă la Biserica "Sf. Gheorghe" din municipiul Botoșani racla cu părticele din moaștele Sf. Mucenic Gheorghe și ale Sf. Mucenic Mina.

Moaștele vor rămâne la Botoșani spre închinare până pe 27 aprilie, la ora 20.00, fiind aduse cu prilejul hramului Bisericii Sf. Gheorghe.

Astazi, de ziua Sfântului Gheorghe, ocrotitorul municipiului Botoşani, de la ora 09.00, se oficiaza Sfânta Liturghie, dar nu va fi prezent și ÎPS Toeofan, ca în ceilalți ani.

La finalul slujbei, Primăria Botoşani va oferi credincioşilor sarmale, cozonac şi câte un pahar cu vin.

Vineri, 25 aprilie, de la ora 18.00, va fi oficiată slujba Sfântului Maslu.






 

















 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
217

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
255

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
951

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...