Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” se întorc pe scenă cu spectacolul „Ciudat imobil”

Teatrul „Mihai Eminescu” deschide a 64-a stagiune (2022-2023) cu spectacolul „Ciudat imobil” regizat de Horia Suru, câștigătorul de anul acesta al premiului UNITER pentru cea mai bună regie. În 2022, Horia Suru a fost distins cu premiul UNITER pentru cea mai bună regie, pentru regizarea integralei „Trilogia minelor” de Csaba Szekely la Teatrul Dramaturgilor Români, din București.

Astfel, sâmbătă, 10 septembrie și duminică, 11 septembrie, botoșănenii sunt invitați, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, la spectacolul „Ciudat imobil”, în regia lui Horia Suru.

Spectacolul pune în valoare dimensiunea socială a ființei umane, precum și importanța comunicării, a comunității, a alterității.

Din distribuție fac parte, drept locatari Alexandra Acalfoae, Alexandra Vicol, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitroaie, Daniela Bucătariu, Dragoș Radu, Florin Aionițioaei, Gheorghe Frunză, Ioan Crețescu, Lenuș Moraru, Valentin Popa. Spectacolul include un colaj de texte semnat de Dumitru Solomon. Asistent de regie este Ella Nistor, iar ilustrația muzicală este asigurată de Horia Suru. De decor se ocupă Mihai Pastramagiu, iar costumele sunt asigurate de către Cristian Marin.

„Locuim cu toții pe o planetă pe care ne chinuim în fel și chip și uităm unii de alții, uităm că suntem colocatari pe această planetă. La scară mică, în comunitățile noastre mai reduse ca proporții, trebuie să învățăm să trăim împreună, respectându-ne unul pe celălalt, ajutându-ne, pentru că așa suntem construiți, să trăim în comunități. Avem obligația de a face aceste comunități din ce în ce mai viabile, mai eficiente, pentru ca stilul și calitatea vieții să fie cât mai bune pentru fiecare. În același timp, percepem comunicarea drept un fapt simplu, de la sine înțeles. În realitate, gândim fiecare, extrem de personal, vedem doar propriul punct de vedere pe care dorim să-l impunem celorlalți – aceasta pe fondul convingerii că doar noi avem dreptate – o conduită care – evident – este împotriva comunicării.

O comunicare devine reală doar atunci când se exprimă mai multe puncte de vedere – acestea fiind puse în dezbatere. Rezultă că trebuie să avem grijă permanent că, în afara propriului eu, a propriului ego, există și un punct de vedere al celuilalt. Abia atunci când se pun în discuție toate sugestiile formulate, cred că se realizează, cu adevărat, un început al comunicării!”, spune regizorul Horia Suru.

Data premierei a avut loc pe 28 și 29 septembrie 2019. Durata spectacolului este de 1h 30 de minute, fără pauză.

Biletele se găsesc la Agenția Teatrală din incinta Cinematografului Unirea, de marți până vineri între orele 8:00 – 21:00, la Casa Tineretului, de la ora 12:00 până la ora 16:00, de marți până vineri, sâmbătă și duminică de la 16:00 la 18:00, dar și on line https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Povești din Botoșani: Gara noastră mică, o fată cochetă în straie jerpelite! (Galerie Foto)

astăzi, 14:03

În județul Botoșani există în prezent 19 gări sau halte funcționale și două gări sau halte dezafectate. Rețeaua feroviară de pe raza județului nu depășește 200 de kilometri. ...

Fără Târg de Crăciun la Botoșani, ne vom bucura doar de „instalații diferite”! (Galerie Foto)

Saturday, 16 November 2024

În acest an botoșănenii nu vor avea parte de Târgul de Crăciun, ci doar de niște „instalații diferite”, după cum anunță municipalitatea. Asta în condițiile &icir...

Primele contre în ședința CJ din mandatul lui Iftime. Consilier: „Spre deosebire de alții eu mai și citesc” (Foto, Video)

Friday, 15 November 2024

Vineri dimineață, consilierii județeni s-au întrunit în cadrul unei ședințe extraordinare convocate de Valeriu Iftime, președintele Consiliului Județean Botoșani. Ședința a avut ...