Activități la Memorialul Ipotești, dedicate copiilor de ziua lor

Activități la Memorialul Ipotești, dedicate copiilor de ziua lor

1 iunie este cea mai frumoasă zi din an pentru copii și părinți. Este o sărbătoare care ne aduce aminte de copilărie, pentru că fiecare dintre noi păstrăm, undeva, ascuns într-un colț al sufletului nostru, o amintire din copilărie. O astfel de amintire poate fi o vizită la muzeu, vizionarea unui spectacol sau un desen pe asfalt.

În data de 1 iunie, Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, în parteneriat cu Trupa Şcolii Populare de Artă „George Enescu” din Botoşani, aşteaptă publicul vizitator cu spectacolul „Muzicanţii din codru”, adaptare text după „Muzicanţii din Bremm” de fraţii Grimm.

Regia și adaptarea textului sunt realizate de Răileanu Silvia. Mesajul spectacolului este, în această regie, şi unul intrigant ecologic, pe care spectatorii vor avea ocazia să-l descopere.

Distribuţia este asigurată de cursanţii de la specialităţile: canto muzică uşoară - coordonator Babiuc Alina; actorie - coordonator Răileanu Silvia; dansuri moderne - coordonator Dicu Constantin.

Spectacolul se va desfășura în Amfiteatrul exterior, începând cu ora 13:00.

De asemenea, copiii care vor trece pragul Memorialului Ipotești sunt așteptați și pentru desenul pe asfalt sub îndrumarea muzeografului Buzatu Iliescu Oana, iar vizitarea pentru copii va fi gratuită.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

astăzi, 12:57
526

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...

La mulți ani! Asistenții medicali sărbătoriți la Botoșani printr-un simpozion! (foto, video)

Luni, 13 Mai 2024
352

Vineri, în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului Rapsodia, a avut loc un simpozion organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Asistenților Medicali. Tema din acest an a fost „Cal...

Zilele Municipiului Botoșani la final: Foc de artificii impresionant, spectacol emoționant oferit de The Motans! (foto, video)

Duminică, 12 Mai 2024
1290

Ultima seară de spectacole de la Cornișa de Zilele municipiului Botoșani a reunit mii de botoșăneni în ciuda vremii friguroase de afară.Pe scenă a urcat după ora 21:00 artistul The M...