A XVI-a ediție a Festivalului Concurs al Fanfarelor va avea loc pe 6 august

Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) din Botoşani, cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) din Botoşani, organizează Festivalul-Concurs al Fanfarelor, manifestare cultural – artistică naţională, ce se va desfăşura în data de 6 august 2022, în municipiul Botoșani.

Scopul festivalului este de a promova fanfarele tradiționale, de a conserva și promova folclorul muzical specific vetrelor folclorice pe care le reprezintă, de a stimula cei mai talentați și valoroși interpreți ai folclorului muzical românesc, de a descoperi, valorifica și promova creațiile folclorice de certă calitate artistică, de a îmbogăți repertoriul interpreților cu creații din fondul tradițional de autentică valoare, readuse în circuitul artistic și de a contracara tendința de alterare și vulgarizare a folclorului muzical și a portului popular.

 

Festivalul se va desfășura pe două secțiuni, și anume fanfare de copii și tineri și fanfare de adulți. Pot participa fanfare tradiționale, orchestre de suflători, etc., fiecare formație având în componenţă între 6 şi 20 instrumentişti. Evoluția scenică a unei formații nu va depăși 20 minute, repertoriul va include genurile muzicale:

 - folclor: hore, sârbe, bătute, etc.;

- cântece patriotice, marșuri militare, etc.;

- repertoriul de promenadă: valsuri, polci, mazurci, fantezii, etc.;

Formațiile participante vor completa şi trimite fişa de înscriere de mai jos, până la data de 25 iulie 2022, pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani, str. Unirii, nr. 10, cod poştal 710233, sau e-mail: muzica@centrulcreatieibt.ro

Organizatorii asigură masa formațiilor participante, pe baza tabelului de mai jos, completat, semnat și vizat.

Evoluţia participanţilor la Festivalul-Concurs al Fanfarelor va fi apreciată de un juriu alcătuit din specialişti de prestigiu în domeniul folclorului muzical, oameni de cultură şi artă. Juriul poate să nu acorde anumite premii, poate redirecţiona unele premii şi poate acorda premii ex-aequo.

De asemenea, pot fi acordate menţiuni şi premii speciale. Hotărârile juriului sunt definitive şi nu pot fi contestate. Lucrările juriului, sistemul de notare şi notele juriului sunt confidenţiale.

Premii

 - Trofeu - 1.500 lei

- Fanfare de copii și tineri:

- Premiul I - 1.200 lei

- Premiul al II-lea - 1.100 lei

- Premiul al III-lea - 1.000 lei

 - Mențiune - 800 lei

- Premiul de popularitate - 800 lei

- Fanfare de adulți:

- Premiul I - 1.200 lei

- Premiul al II-lea - 1.100 lei

- Premiul al III-lea - 1.000 lei

 - Mențiune - 800 lei

 - Premiul de popularitate - 800 lei

Concurenții pot fi apreciați după autenticitatea repertoriului, calitatea interpretării (realizarea tehnico-artistică, contribuţia personală a interpreților, virtuozitate), specificitatea zonală și caracterul de inedit, valoarea de unicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

De la morții de pe șosele până la droguri și lipsa conștiinței sociale, problemele stringente din Botoșani. „Românul mereu va găsi o portiță să scape”

astăzi, 08:30

Într-o discuție cu Gelu Graur, președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) din Botoșani, acesta ne-a declarat că, în continuare, cea mai mare problemă de la nivel...

Aleșii de la județ au dat 35.000 de lei pentru o biserică din Botoșani. „Bugetul ăsta are Dumnezeul lui” (Video)

Thursday, 10 July 2025

Consilierii județeni au votat în ședința extraordinară din cursul zilei de miercuri acordarea unei sume de bani unei biserici din Botoșani pentru efectuarea de lucrări de reabilitare. S...

CJ (încă) nu dă bani pentru repararea WC-ului de la școala din Lunca. Consilier PSD: „Infirmă caracterul de urgență” (Video)

Wednesday, 9 July 2025

Un incendiu cumplit a avut loc în luna mai într-o școală din județul Botoșani. Incendiul s-a produs în baia Școlii Gimnaziale nr. 1 din Lunca. Atunci, peste 70 de elevi, cadre d...