Prima zi a Festivalului Concurs de Muzică Tradițională „Constantin Lupu” de la Botoșani! (foto, video)

Deși Botoșaniul s-a aflat sub cupola unor coduri galbene de averse torențiale și vijelii, botoșănenii nu s-au lăsat speriați de norii negri care au acoperit cerul și s-au pregătit cu umbrele.

Sâmbătă după-amiază, pe Pietonalul „Unirii” din Botoșani, a început Festivalul Concurs de Muzică Tradițională Instrumentală „Constantin Lupu”.

Câteva zeci de cetățeni au asistat la spectacolul oferit de tarafurile participante. Deși meteorologii au anunțat vreme rea, iar norii negri de pe cer au lăsat impresia că va ploua torențial, botoșănenii nu s-au speriat și au rămas în continuare la festival.

Pe „Unirii”, pe lângă muzica bună, și-au instalat tarabele și meșteri populari din județul Botoșani, dar și din împrejurimi.

Prima zi de festival a fost deschisă de Călin Brăteanu și Taraful „Obcina” din Suceava, invitați în recital, după care a urmat concursul, pe scenă urcând cei care s-au înscris la secțiunea „Tarafuri”.

În încheierea concursului va evolua pe scena festivalului Taraful „Alexandru Cozaciuc” din Suceava, laureat al ediției precedente a festivalului de tarafuri.

Invitate de onoare în recital vor fi Fanfara „Stamate”, condusă de Vasile Leontică, și Fanfara „Hasnaș” din Drochia, Republica Moldova, dirijată de Sergiu Arhirii.











 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Părintele Ioan Alupoaiei, condus pe ultimul drum de ziua preotesei sale! ÎPS Teofan: „Poate Părintele Ioan era deja pregătit pentru veșnicie” (foto, video)

astăzi, 15:21

Comunitatea creștină și-a luat rămas bun de la unul dintre cei mai iubiți și apreciați preoți din municipiul Botoșani. Peste 300 de botoșăneni au venit la Biserica „Izvorul Tămăduir...

Noul prefect de Botoșani a depus jurământul de credință. Nechifor: „Îmi doresc să nu vă înșel așteptările” (foto, video)

Friday, 13 September 2024

Decizia de a-l numi în funcția de prefect al județului Botoșani pe Dan Nechifor a fost luată în ședința de Guvern care a avut loc miercuri, 11 septembrie 2024. La două zile de la nu...

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani deschide stagiunea cu o premieră: L.M.A., spectacol cu, pentru și despre adolescenți! (foto, video)

Thursday, 12 September 2024

Este vorba despre „L.M.A.” de Selma Dragoș, în regia Deliei Gavlițchi. Regia artistică: Delia Gavlițchi, Scenografia: Tȕnde Tomos, Coregrafia: Victoria Bucun, Sound design: Adri...