400 de tineri ortodocşi din judeţele Moldovei se adună la Botoşani. Tema întâlnirii: "Tinerii de altădată - Părintele Paisie Olaru și Părintele llie Cleopa..."

400 de tineri ortodocşi din judeţele Moldovei se adună la Botoşani. Tema întâlnirii: "Tinerii de altădată - Părintele Paisie Olaru și Părintele llie Cleopa..."
În perioada 25-27 septembrie 2015 va avea loc la Botoşani, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Teofan, Mitropolit  al Moldovei și Bucovinei, întâlnirea tinerilor ortodocși români, intitulată "Tânărul botoșănean".

"400 de tineri iubitori de neam, credință și tradiție, prieteni din mai multe județe ale Moldovei, vor participa la diferite activități, cu scopul de a dobândi noi prietenii, noi cunoștințe pentru viața duhovnicească și puțin timp pe care să îl înveșnicească", a precizat Oana Maxim, membră a Asociației Tinerilor Ortodocși Români, filiala Botoșani.

Tema acestei adunări este "Tinerii de altădată: Părintele Paisie Olaru și Părintele llie Cleopa. Personalități duhovnicești botoșănene".

"Sperăm ca ea să trezească interesul şi curiozitatea participanților spre a înțelege valoarea alegerii unui model potrivit în viață, să realizeze importanța de a ne cunoaște istoria, credința și cultura, propriul popor cu toate tradițiile acestuia, de a trăi frumos.De aceea am ales modele morale și echilibrate, vrednice de a rămâne în memoria unui neam și în sufletul nostru", completează Oana Maxim.

Asociația Tinerilor Ortodocși Români, filiala Botoșani, alături de Protopopiatul Botoșani, adresează cu drag o invitație deschisă către tinerii botoșăneni să ia parte la această întâlnire, "să vină în această comuniune cu viața și gândurile lor și să creăm împreună momente și stări de referință în viața fiecăruia dintre noi".

Pentru a vă înscrie luați legătura cu Matei Elena la numărul de telefon 0747143773 sau pe adresa de e-mail atorbotoșani@yahoo.com
      

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
803

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
378

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
106

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...