20-22 septembrie: Festivalul National de Muzica Folk pentru Copii si Tineret "Seri Melancolice Eminesciene"

20-22 septembrie: Festivalul National de Muzica Folk pentru Copii si Tineret "Seri Melancolice Eminesciene"
Etapa nationala a Festivalului National de Muzica Folk pentru Copii si Tineret "Seri Melancolice Eminesciene",  editia a IV-a, va fi organizata in perioada 20 – 22 septembrie 2013, de catre Asociatia Judeteana a Organizatorilor de Evenimente Botosani, in colaborare cu Consiliul Judetean Botosani, Primaria Municipiului Botosani si Consiliul Local Botosani, Primaria si Consiliul Local al Orasului Saveni, Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu si Asociatia Culturala Arlechin Botosani.  

Programul festivalului va cuprinde recitalurile interpretilor (Haiura Ilinca-Veronica, Magdici Mara, Iacob Stefan, Mariciuc Costin Stefan Ganea, Paladi  Marta, Ignat  Ioana, Surdu Marius Andrei, O’connor Kyra-Ioana, Crasuleac Maria), a grupurilor de muzica folk inscrise in concurs (Mid Band, Moldavia Folk, Delirium, Cetatea Veche Siret, Seth, Ceainic, Prolog, Metafora, Clio – Mms, Avocal, Noi Doi, Cameleonii, Metil) si recitalurile invitatilor speciali din acest an, Dan Vană, Ovidiu Mihailescu, Grupul ICARUS (Andrei Cicioc si Bogdan Pinghireac) si Magda Puscas.   

Pentru a crea o legatura intre poezie, pictura, fotografie si muzica, organizatorii au decis sa diversifice programul festivalului cu lansarea cartilor "Open de dor", a lui Ioan Mateiciuc, "Cantece de trecut puntea", a lui Ovidiu Mihailescu, "Lumini ce nu se sting", a lui Burac Gheorghe, "Martisoare", a lui Dan Vană, expozitia de fotografie "Pe urmele lui Eminescu…", realizata la Casa Tineretului Botosani de elevi de la Colegiul National "Mihai Eminescu", prezentarea Revistei ABC-ul Muzicii Folk si inaugurarea cercului de muzica folk la Clubul Copiilor Saveni pentru copiii si tinerii cu pasiune pentru acest gen muzical.  

"Este un lucru bun pentru comunitatea noastra ca suntem parteneri in cadrul acestui proiect national si ma bucur ca in acest an reusim sa deschidem cercul de muzica folk, invit pe  aceasta cale toti copii si tinerii cu pasiune pentru acest gen muzical, sa vina si sa se inscrie la aceste cursuri si sa participe la festival", a declarat Relu Tirzioru, primar al orasului Saveni.   

Comisia de jurizare a festivalului din acest an va fi formata din Mihai Cosmin Popescu, realizator al emisiunii "Omul cu Chitara" de la Radio Romania Actualitati, Ovidiu Mihailescu, in calitate de cantautor si poet, Ludvic Schibinschi, in calitate de profesor coordonator al cercului de muzica folk de la Palatul Copiilor Botosani.  

Prezentator festival: Lorena Petronela Chiributa actor al Teatrului Mihai Eminescu Botosani.  

Fotografi acreditati: Marius Petrescu si Alin Dospinescu.  

Coordonatroi festival: Constantin Oneaga (Memorialul Ipotesti) si Flavius Alin Damean (Asociatia Judeteana Organizatori Evenimente Botosani).  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
49

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
55

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
36

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...