Fermă de porci la Verești ”înfrățită” cu fabrica de cereale de la Leorda. ”Nu vom face concurență nimănui!”

Un cunoscut milionar din Constanța își mută centrul afacerilor în nordul țării. El va dezvolta, la Verești și Leorda, două investiții de milioane de euro.

Fermă de porci la Verești ”înfrățită” cu fabrica de cereale de la Leorda. ”Nu vom face concurență nimănui!”

   Foto: monitorulsv.ro

Astfel, dacă în Verești, județul Suceava, va fi deschisă una dintre cele mai mari și mai moderne ferme de porci din țară, o investiție de peste 20 de milioane de euro, în Leorda, județul Botoșani, prinde contur ”fabrica de cereale”.

O fermă de porci de mari dimensiuni va fi deschisă în aproximativ două luni de zile la Verești, pe amplasamentul vechii ferme care a funcționat și înainte de 1990. Omul de afaceri constănțean Cătălin Trandafir a făcut investiții foarte mari, de peste 20 de milioane de euro, ferma fiind amenajată practic de la zero.

Ferma se află la intrarea în Verești, dinspre Salcea, peste drum de magistrala de cale ferată. Cătălin Trandafir spune că prima jumătate a lunii aprilie este un termen realist pentru deschiderea fermei, adică pentru aducerea unui prim lot de purcei.

Același investitor a finalizat în mare parte și ”fabrica de cereale” de la Leorda, județul Botoșani. Aici se vor pregăti furajele pentru ferma de porci de la Verești, cu cereale colectate de la cultivatorii din zona Moldovei.

Ferma de la Leorda va avea capacitate de producție peste necesarul de la ferma din Verești, prin urmare va putea asigura piață de furaje și pentru alți investitori în ferme de creștere a animalelor.

”Putem fi un impuls pentru sectorul zootehnic, asta ne și dorim. Doar 20% din carnea de porc consumată în România este asigurată de ferme autohtone, prin urmare este evident cât de mult loc este pe piață. Practic, nu vom face concurență nimănui, nu se pune problema de a căuta piață de desfacere pentru purceii noștri”, a mai explicat pentru Monitorul de Suceava investitorul Cătălin Trandafir.

Următorul pas al fermei, maternitate de porci

 Într-un viitor nu foarte îndepărtat la ferma de la Verești se dorește și deschiderea unei maternități de porci. Spațiu există, doar că halele trebuie tehnologizate. Dacă la capitolul carne de porc autohtonă România stă prost cu acel 20% de pe piață, la capitolul purcei situația este și mai proastă. Mare parte din purcei sunt aduși din export, astfel că investitorul Trandafir speră să poată să aibă cât mai repede la Verești și maternitatea de porcine, mai scrie sursa citată.

Investiția de anvergură de la Verești este considerată o mare gură de oxigen pentru sectorul creșterii porcinelor în această zonă a țării, dar și la nivel național în general.

Afaceri de milioane de euro în Constanța

Cătălin Trandafir a deținut compania Agrirom SRL, un business cu rulaje de 2,5 milioane de lei în 2020. În urmă cu zece ani, Cătălin și Maria Trandafir puneau parafa pe una dintre cele mai mari tranzacții din agribusiness la acea vreme - vindea către gigantul Cofco, unul dintre cei mai mari traderi de cereale activ pe plan local (fosta Nidera), terminalul de export de cereale United Shipping Agency, din portul Constanța. Ulterior, Cătălin Trandafir a dezvoltat și alte afaceri în domeniu, precum un IFN dedicat fermierilor – Agrilend IFN SA în care administrator și acționar este și Mirela Trandafir. Aceasta mai deține, de asemenea, 50% dintre părțile sociale ale Prodveg Solaris.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
259

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
318

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
716

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...