Doar trei botoşăneni au declarat la fisc că oferă meditaţii

Numai trei botoşăneni şi-au declarat în acest an veniturile obţinute din meditaţii, în condiţiile în care estimările arată că la nivelul judeţului sunt câteva sute. 

Doar trei botoşăneni au declarat la fisc că oferă meditaţii

Cei mai mulţi dintre botoșănenii care oferă meditaţii sunt chiar profesorii, însă de cele mai multe ori evită să se înregistreze fiscal. Oamenii spun că astfel compensează salariile mici din învăţământ şi, pe de altă parte, elevii au de câştigat printr-o pregătire mai bună decât la ore, cu întreaga clasă. În general, cele mai căutate materii pentru pregătire individuală sunt cele la care se dau testări naţionale sau bacalaureat, precum şi limbile străine.

"Sunt elevi care cer să vină la pregătire. Se concentrează mai bine când sunt singuri şi nu cu toată clasa. În plus, se cunoaşte evoluţia lor de când încep meditaţiile. Nu cred că marea evaziune este la noi, sunt alţii care prejudiciază bugetul statului", a declarat un profesor. 

De asemenea, în ultima perioadă, datorită angajărilor în instituţiile statului, în special Ministerul Afacerilor Interne, a crescut numărul celor care au solicitat pregătire pentru probele sportive. În funcţie de materie, orele de pregătire individuală ajung să coste între 20 de lei şi 60 de lei. Cele mai ieftine sunt cele la pregătirea sportivă şi cele mai scumpe sunt la limbile străine, limba română şi matematică. 

Finanţiştii recunosc că le este greu să controleze o persoană care face pregătire şi nu evidenţiază sumele primite la organul fiscal pentru că de obicei orele de meditaţie se desfăşoară în locuinţa profesorului şi numărul inspectorilor este limitat pentru a putea monitoriza fenomenul. 

În teorie, profesorii ar trebui să depună o declaraţie anuală şi să menţioneze toate aceste venituri ce urmează a fi impozitate cu impozit pe venit şi asigurări sociale. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
318

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
335

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
204

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...