Cursuri Inedite și atestate Artech Wine: barman, sommelier, curs de bune maniere!

 Cursuri Inedite și atestate Artech Wine: barman, sommelier, curs de bune maniere!

Cursuri de barman, sommelier, curs de bune maniere! Cursuri WSET pentru vin și distilate ! Lectori acreditați!

“Meseria de barman profesionist este una foarte solicitanta, dar in acelasi timp si una exceptional de frumoasa, pentru ca presupune o latura profesionala, precum si una artistica. Prima include cunoasterea bauturilor, istoria lor si modul in care acestea se combina, iar cea de-a doua include fantezia combinatiilor de bauturi alcoolice, miscari specifice care au rolul de a tine publicul in priza si de a-l indemna la distractie”, a declarat Daniel Haidarli, mentorul și promotorul acestui proiect inedit pentru Botoșani.

ARTECH WINE  isi doreste ca toti cei care vor sa devina barmani profesionisti sa aiba parte de cea mai buna indrumare din parte unor traineri profesionisti ce detin premii si medalii din concursurile nationale si internationale la care au participat. Trainingurile pentru barmani se adreseaza atat celor care au notiunile de baza si chiar experienta in servirea din baruri si restaurante, insa vor sa devina barmani profesionisti, dar se adreseaza si amatorilor, care vor sa devina barmani si sa aiba un background stabil, inainte de a patrunde in acest domeniu.

1. Curs Barman Preparator, sustinut de Artech Wine si Barmania- cea mai prestigioasa Scoala de barmani din Romania, cu peste 4000 de barmani instruiti in cei 15 ani de activitate,  autorizat de Autoritatea Nationala de Calificari! Prima oara in zona Moldovei, demaram la Botosani, un curs specializat, sustinut de somelierul Daniel Haidarli si fondatorul Barmania, Bogdan Nicolae, barman profesionist, pasionat de ospitalitate, cu experienta in bar de peste 20 de ani, fondator al Asociatiei Barmanilor Profesionisti din Romania si a mai multor Bussines-uri  de succes din Horeca (Origo, Barmaniada, trainer pentru WSET Level 1&2 Award in Spirits, absolvent WSET Level 3 Award in Wines! Motivati de pasiunea pentru ospitalitate, sub crezul - Servin Oameni, nu băuturi!, vom realiza la Artech Wine din Botosani un curs plin de energie si motivatie pentru profesionisti dar si pentru iubitorii de gust si arome din oras”, a mai precizat Daniel Haidarli.

2. Curs de somelier - Dedicat celor care doresc să-și însușească cultura vinurilor, alături de cunoștințe esențiale despre tipurile de vin și asocierea acestora cu preparatele culinare.

Cursul de somelier stă la baza pregătirii pentru a profesa în industria HoReCa si in vanzari.

Lectorul principal al cursurilor este Sergiu Nedelea impreună cu Daniel Haidarli.

“Poți deveni un somelier desăvârșit numai prin pasiune și educație continuă. A fi somelier înseamnă a stăpâni ritualul de servire, a cunoaște povestea din spatele fiecărui vin, a-ți dezvolta acuitatea olfactivă în raport cu chimia gusturilor. Someleria este o meserie completă, care are nevoie de dedicație și perseverență, pentru dezvoltarea constantă a aptitudinilor senzoriale, educaționale, tehnice. Prin intermediul cursului de somelieri organizat de  ARTECH WINE din Botosani si Winetaste School, îmi doresc să imprim înțelegerea acestor valori și să modelez viitori specialiști în arta vinului.”, a declarat Sergiu Nedelea.

În vederea obținerii competențelor stabilite, cursul implică parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretică  şi aplicaţii practice,individual si pe echipe

Cursul de Somelier se desfasoară in Botosani, la noul magazin ARTECH WINE.

Este important de reținut faptul că, acest curs este acreditat de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației și Cercetării prin Autoritatea Națională pentru Calificari.

În vederea obținerii competențelor stabilite, cursul implică parcurgerea tuturor etapelor de predare teoretică și de aplicații practice, atât individual, cât și pe echipe.

Pentru recunoașterea competențelor și absolvirea cursului, la finalul acestuia, cursanții vor susține un examen ce constă într-o proba teoretica, o probă practică și prezentarea unui proiect.

În urma promovări acestui curs participantii vor primi Certificatul de Somelier însoțit de suplimentul descriptiv.

Dosarul de înscriere va cuprinde următoarele documente:

Fișa de înscriere completată si semnată (formularul se va trimite prin e-mail celor interesați)

Copie Carte de Identitate/ copie certificat de naștere

Curriculum Vitae - C.V.

Copie a ultimei diplome de studii (minim 12 clase)

Adeverință medicală (apt pentru curs) în original

Copie Certificat de naștere

Prin intermediul cursului de somelier sunt atinse aspectele teoretice, practice și legislative necesare desfasurarii activitatii de somelier. Cu ajutorul informațiilor specializate pe care le oferim, iți vei perfecționa abilitațile de identificare, analiza, asociere și servire a vinurilor.

Asocierea preparatelor culinare cu tipuri de vinuri.

Comunicarea la locul de munca.

Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca si a normelor PSI.

Respectarea normelor igienico-sanitare specifice.

Planificarea activitatii proprii.

Promovarea ofertei de vinuri si alte bauturi.

Efectuarea servirii.

Asigurarea calitatii serviciilor specifice.

Cursul se desfășoară pe parcursul a 180 de ore de teorie si practica.

Taxa de inscriere  include acoperirea costurilor legate de fişele de lucru, materialele informative pentru curs, materiile prime și echipamentele pentru aplicaţii practice (degustări), examinarea finală şi eliberarea certificatului de absolvire însoţit de suplimentul descriptiv.

Înscrierile se fac în ordinea primirii fișelor, până la completarea locurilor.

16 - 18 locuri la fiecare curs.

3. Sub deviza "Manierele nu se vor demoda niciodată" vom lansa la Botosani, in premiera, prin Artech Wine, MastersClass-ul de Protocol, Diplomație și Bune Maniere.

Vom parcurge și dezbate următoarele subiecte:

Incursiune în Istoria Protocolului

Istoria Diplomației

Rolul Protocolului

Eticheta ca formă a normelor Sociale

Comportament și Bune Maniere

Eticheta în Societate și Afaceri

Masa în Societate și mediul Privat

Vestimentația in Societate și mediul de Business

Reguli și Comportament în Societate

Cursul va avea loc la noul magazin Artech Wine din Botosani, pietonalul Transilvaniei nr 4), începând cu orele 17.30, având o durată aproximativă de 3 ore.

 

Spune-ne opinia ta