(A) Elsaco Electronic semnează un nou contract, în valoare de peste 90 de milioane de lei

(A) Elsaco Electronic semnează un nou contract, în valoare de peste 90 de milioane de lei

Elsaco Electronic a semnat, cu beneficiarul Primăria Municipiului Oradea, contractul „Valorificarea energiei geotermale în asociație cu pompe de căldură, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în cartierul Nufărul I - Oradea".

Contractul menționat a fost atribuit, în urma unei licitații publice deschise,  asocierii formate din Elsaco Electronic S.R.L. și Energomontaj S.A., lider de asociere fiind Elsaco Electronic. Valoarea contractului este de 89.930.000 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 24 de luni.

Scopul proiectului constă în creșterea utilizării resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic de încălzire și apă caldă de consum, precum și realizarea de noi capacități de producție a energiei termice în sistemul de termoficare centralizat SACET Oradea, cu energie geotermală provenită de la forajele de adâncime din cartierul Nufărul. Se vor utiliza pompe care permit recuperarea căldurii suplimentare din apa geotermală.

Proiectul este împărțit în 4 obiecte ce au în vedere: realizarea unei rețele de transport pentru agent termic și apă geotermală, construirea unei Stații Termice Geotermale, realizarea unui foraj nou de producție în zona străzii Meiului și realizarea a 277 de minipuncte termice la consumatori.

Elsaco Electronic, companie prezentă de peste 27 de ani pe piața proiectelor energetice din România, abordează cu această ocazie un domeniu inovativ, cel al producerii energiei termice dintr-o sursă nepoluantă și regenerabilă – energia geotermală. Acesta investiție din domeniul energiei geotermale este cea mai importantă realizată în ultima perioadă în România.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul unor afecțiuni grave

astăzi, 19:42
207

Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnului crește riscul de obezitate şi alte probleme grave de sănătate, este concluzia unui studiu recent citat de CNN. Chiar și lumina slabă po...

Drapelul României sărbătorit de social-democrații botoșăneni (fotogalerie)

astăzi, 19:34
108

Drapelul României reprezintă mai mult decât o pânză tricoloră pe care o vedem arborată la sediile instituțiilor publice, pe lăncile militarilor ori în competițiile sport...

În cazul unui zbor anulat, cei afectați pot cere despăgubiri de până la 600 de euro

astăzi, 13:01
143

Legislația europeană le permite celor ce au de suferit din cauza unui zbor anulat să ceară companiei de transport o compensație ce poate ajunge și la 600 de euro. În plus, după cum a stab...