Un tânăr din Botoșani, suferind de scleroză multiplă, imploră ajutorul semenilor: „La aflarea diagnosticului am vrut să mă sinucid”

Un tânăr din Botoșani, suferind de scleroză multiplă, imploră ajutorul semenilor: „La aflarea diagnosticului am vrut să mă sinucid”

Povestea lui Nicolae Macsim, un bărbat de 36 de ani din Botoșani, este exemplul concret al omului cu prea puțin noroc în viață, a cărui soartă i-a fost potrivnică de ani buni.

Cu un trecut bine închegat și a viață trăită fără a bănui vreo clipă ce îl așteaptă, Nicolae era un tânăr cu speranțe, visuri și planuri de viitor. Dar totul s-a terminat brusc, în urmă cu câțiva ani, când viața lui Nicolae s-a schimbat.

Bărbatul a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, o boală incurabilă, care îi afectează sistemul nervos central. De atunci viața lui a devenit un coșmar: treptat și-a pierdut vocea, auzul și mersul, prietenii l-au abandonat iar visurile s-au spulberat.

Ajuns la limita răbdării, chinuit de boală și cu o situație financiară precară, Nicolae Macsim trăiește în singurătate, incapabil de a-și asigura cele necesare traiului zilnic. Bărbatul locuiește momentan în chirie, iar plata acesteia și a utilităților sunt o adevărată povară pentru el.

Bărbatul imploră ajutor pe rețele de socializare, ca ultimă posibilitate de salvare la care ar putea avea acces.

Redăm, mai jos, povestea de viață prezentată de Nicolae Macsim:

„Dragi prieteni, mă numesc Macsim Nicolae, am 36 de ani, sunt din Botoșani și sufăr de scleroză multiplă, o boală incurabilă și în timp, invalidantă.

Scleroza multiplă este o boală progresivă, care afectează sistemul nervos central, caracterizată prin senzație de slăbiciune a organismului, pierderi senzoriele (auz, vaz) și incapacitatea de a controla mișcările musculare.

Scleroza multiplă afectează persoana bolnavă din toate punctele de vedere: medical, social, personal și profesional. În cazul meu, mă confrunt cu o formă agresivă ce mi-a furat viața, prietenii, posibilitatea de a-mi întemeia o familie…vocea, auzul, mersul..treptat, tot ce înseamnă viață!

 Simt că o piatra de moară e mereu legată de gatul meu pentru că sunt greu încercat de probleme, cheltuielilor imense aferente afecțiunii mele si traiului de zi cu zi.

Totul a început în anul 2009, când subit, am făcut nevrită optică, mai exact mi-am pierdut parțial văzul la ochiul drept, văz ce nici acum nu mi l-am recuperat.

 În iarna 2010, într-o după-amiază m-am trezit  că nu mai pot merge, cel puțin nu îmi mai simțeam piciorul drept apoi la  câteva luni, în februarie 2011, aproape mi-a paralizat toată partea dreaptă.  Nu mai reușeam să mă hrănesc, nu puteam ține nici măcar o lingura în mână, iar mersul era grav afectat.

 Am fost diagnosticat cu scleroză multiplă și de atunci calvarul meu a început.

 La aflarea diagnosticului am vrut să mă sinucid. În ultima vreme, din cauza problemelor enorme prin care trec, boala mea avansează drastic și văd aproape zilnic că nu mai pot face unele lucruri cum ar fi: ținutul unei căni in mână, ridicarea unei farfurii, mersul pentru câțiva metri... a-mi lua viața pare din ce in ce mai simplu și o văd ca pe o soluție.

 Mi-am pierdut toți prietenii iar cei care îi consideram apropiați mi-au devenit doar cunoștințe.

Cu moralul sunt la pământ și trăiesc o realitate cruntă și dura pentru că simt că nu voi reuși să îmi întemeiez o familie niciodată. Nu reușesc momentan să am grijă de mine, dar as vrea să mă îngrijesc de o familie... familia mea.

 Din 2017 sunt pensionat pe caz de boală cu grad accentuat dar am făcut o cerere care să îmi permită să trec la gradul III de boală, pentru a putea munci patru ore pe zi deoarece financiar eram la pământ. Însă starea mea s-a agravat și din această cauză am fost nevoit să-mi dau demisia în mai 2020 și sa revin la gradul II de pensie.

 Uneori nu reușesc să articulez cuvintele, nu pot vorbi bine, obosesc foarte repede, nu am echilibru, mă ajut de baston ca să merg și în majoritatea timpului sunt nevoit să stau la pat. Vreau să lucrez dar nu mai pot.

 Nu am nici un sprijin, am ajuns să fac împrumuturi pe la cunoștințe pentru a supraviețui iar acum toți aceștia mă evită…îmi văd neputința și probabil nu mai au nici ei cu ce să mă ajute.

 Am medicamente și cheltuieli indispensabile, ce m-ar ajuta enorm la recuperarea și menținerea sănătății sistemului nervos. Dar, pentru că nu îmi permit să le achiziționez lunar, am renunțat la majoritatea din ele.

 Vă mulțumesc, dacă ați ajuns să îmi citiți povestea până aici și vă rog să mă ajutați să fac față tuturor acestor greutăți din viața mea. Fără un ajutor corpul meu ar putea ceda în orice clipă…

 De asemenea, daca vreți și puteți să mă ajutați, am scris mai jos conturile mele și numărul meu de telefon la care mă puteți contacta.

 Nu am pe nimeni care să mă ajute și îmi este teamă! Te rog, ajută-mă!

Cont deschis la Garanti Bank Botoșani

MACSIM NICOLAE

LEI: RO25 UGBI 0000 2220 1258 5RON

Orange Money - LEI

Nicolae Macsim

RO02ORMF0014114316ORANGE

Telefon: +40.751.434.942

PS: îmi cer scuze pentru deranj dar am nevoie de tot ajutorul!”

 

 

 

Spune-ne opinia ta