Ultima dorință a unui tată care pierde lupta cu boala, a fost împlinită de botoșăneni cu suflet mare

Ultima dorință a unui tată care pierde lupta cu boala, a fost împlinită de botoșăneni cu suflet mare

De pe patul de moarte, Paul Cozma avea ca ultimă dorință asigurarea unui trai decent copilașilor care îi rămâneau în urmă. Bolnav de cancer de colon, bărbatul își dorea nespus o cameră separată și un grup sanitar în casă pentru că, fiind nevoit să împartă aceeași cameră cu soția și copiii, evoluția negativă a bolii sale devenea cumplită pentru întreaga familie.

Din păcate, Paul Cozma a pierdut lupta cu boala și nu și-a mai văzut visul împlinit, cu toate că încă din timpul vieții sale, Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” din Botoșani, a început lucrările la construirea unui grup sanitar și la amenajarea unei noi camere.

Așa se face că, recent, copilașii au văzut visul tatălui lor împlinit și se pot bucura de condiții umane de trai chiar dacă, nimic pe această lume nu ar putea să le înlocuiască suferința provocată de pierderea tatălui lor.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să împlinim încă un vis, al unui tată care se afla pe patul de moarte din cauza bolii necruțătoare de care suferea. Paul Cozma din comuna Cristești, satul Oneaga, suferea de cancer de colon și își dorea enorm de mult să aibă o baie deoarece se spăla într-o cădiță metalică, și o cameră unde poate sta doar el pentru că era nevoit să stea împreună cu copiii și soția într-o singură cameră și le făcea viața foarte grea fetelor din cauza mirosului și a durerilor. Am făcut apel la dumneavoastră și am început să mă apuc de treabă dar, din păcate, după o săptămână Paul a pierdut lupta cu boala și familia s-a văzut încă o data neputincioasă în fața necazurilor și fără a avea posibilitatea de a-l îngropa creștinește”, a scris Daniel Câșlariu, coordonatorul asociației, pe Facebook.

„Grupul Civic” s-a ocupat, de această dată, de toate cele necesare pentru a-l înmormânta creștinește, pe lângă faptul că a reușit să construiască, din donațiile botoșănenilor cu suflet mare, o fântână,  fosă, baie și o cameră cu toate cele necesare.

„Pe această cale, țin să mulțumesc celor care au sărit în ajutor și mă rog la bunul Dumnezeu să vă dea sănătate. De asemenea țin să mulțumesc Primăriei Cristești care a sărit în ajutorul nostru cu mâna de lucru. Cu ajutorul domnului Narcis Drețcanu, fetele familiei Cozma vor beneficia în fiecare luna de o pensie de urmaș de 700 de lei fiecare până la vârsta de 26 ani, dacă vor studia. Va mulțumim!”,  a mai transmis Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic”.

(Anca Savel)



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
53

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
21

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
41

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...