Rugăciunea unui copil de la Botoșani care nu știe cum arată o copilărie fericită, cu jocuri, mâncare și un cămin cald: Doamne ajută-mă să învăț tot ce e bine, să fiu și eu bun ca tine

Rugăciunea unui copil de la Botoșani care nu știe cum arată o copilărie fericită, cu jocuri, mâncare și un cămin cald: Doamne ajută-mă să învăț tot ce e bine, să fiu și eu bun ca tine

Rugăciunea unui copil din mediul rural de la Botoșani îți dă fiori și arată că pentru unii din noi conceptul de fericire are cu totul alte înțelesuri.

„Doamne ajută-mă să învăț tot ce e bine, să fiu și eu bun ca tine. Doamne, dă-mi putere multă să pot să trec prin orice luptă, Doamne dă-mi putere multă, să fiu un copil cuminte. Eu, tot ce-i bun, voi învăța”.

Este rugăciunea care se ridică la cer din gura unui copilaș de opt ani care a învățat timpuriu ce înseamnă o viață cu multe nevoi și pe care Asociația Grup Civic de la Botoșani încearcă să-l ajute.

Ungureanu Larisa Manuela are doar 29 de ani și este mama băiațelului pentru care ruga a devenit singura cale de a supraviețui unei vieți care înseamnă mai degrabă nefericire, povestesc voluntarii asociației.

Băiețelul nu știe cum arată o copilărie fericită, cu jocuri, mâncare și un cămin cald, în care este înconjurat de dragoste.

Ungureanu Larisa Manuela trăiește în comuna Harvârna cu cei doi copii ai ai, unul de 3 și celălalt de 8 ani. Locuiesc într-o casă moștenită de la bunici, deși casă este prea mult spus pentru o construcție care se află aproape de a se prăbuși.

„De opt ani stau în casa asta care a fost a bunicilor mei. Am fost părăsită de bărbatul cu care trăim când copilul cel mic avea 6 luni, iar cel mare 4 ani. Trăim din alocațiile copiilor...Când plouă, dacă nu punem nailon ar fi mai multe găuri în tavan. Nu am mai stat cu tatăl copiilor din cauza certurilor violente. Venea beat de la treabă și adesea îmi făcea scandal când spuneam ceva. Și într-o zi mi-am dat seama că pot să stau singură și așa a fost. Copiii mei sunt pe primul loc”, a povestit Ungureanu Larisa Manuela.

Asociația Grup Civic a ajuns la mica familie și își dorește să ridice o casă nouă, de la zero, care ar fi a noua construită de asociație, dar are nevoie de ajutorul oamenilor buni pentru achiziția materialelor de construcție.

„O cameră cât de mică și să fim noi sănătoși”, cere mama celor doi copii care știe că: „la mai mulți s-a întâmplat și poate și la mine se va întâmpla, știu că sunt mulți care au mai multe nevoi decât mine, dar am încredere în bunul Dumnezeu”.

Femeia își împletește vocea cu a fiului mai mare și ridică o nouă rugăciune către Divinitate dar și către semenii botoșăneni care îi pot întinde o mână de ajutor. Pentru ea, dar mai ales pentru viitorul copiilor ei, spun membrii asociației.

Dacă și dumneavoastră doriți să donați cât de puțin o puteți face aici:

👉IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

 👉IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.

👉IBAN-UL contului curent in GBP deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO08BTRLGBPCRT0530156401.

Codul Swift BTRLRO22. Cu specificația Larisa.

Asociația a reușit să realizele chiar și un clip video despre viața familiei care poate fi vizionat AICI

 

Spune-ne opinia ta