O fetiță de doar trei luni dintr-o comună din Botoșani luptă cu o boală extrem de rară

O fetiță de doar trei luni dintr-o comună din Botoșani luptă cu o boală extrem de rară

La doar trei luni, micuța Tuchiac Maria-Anastasia, din comuna Brăești, județul Botoșani, suferă de o boală pe care nici medicii din România nu au văzut-o prea des în ultimii 40 ani de carieră medicală. Încă de la naștere, micuța a fost diagnosticată cu un hemagiom gigant, iar șansa la o viață normală depinde doar de ajutorul nostru.

Recent, Maria-Anastasia a fost dusă la control de specialitate la o clinică privată din Iași care i-a dat o șansă la viață și i-a pus un nou diagnostic: nev gigant congenital, care poate fi operat la această clinică prin grafe de piele artificială, nevul fiind pe o suprafață de aproximativ 20% din corp.

Această operație este mai grea și mai riscantă dar medicii au dat asigurări că dacă se intervine până la vârsta de trei ani, Anastasia se va vindeca complet.

Netratată la timp, copila riscă complicații serioase pentru că nevul gigant s-ar putea transforma într-unul tumoral. Însă costurile operației sunt prea mari pentru puterea financiară a părinților care au nevoie, pentru început, de 20.000 lei.

Persoanele care pot și vor să ajute acest copilaș de numai trei luni să ducă o viață normală, o pot face prin donații în conturile deschise la Banca Transilvania pe numele mamei, Tuchiac Mariana:

RO82BTRLEURCRT0354373201 - euro

RO08BTRLRONCRT0354373202 - lei.

De asemenea, pentru orice relație mama fetiței, Tuchiac Mariana, poate fi contactată la numărul de telefon 0755268607.

 

Spune-ne opinia ta