O femeie din județ face apel la bunătatea oamenilor: vrea să învingă boala cruntă de care suferă

O femeie din județ face apel la bunătatea oamenilor: vrea să învingă boala cruntă de care suferă

O femeie din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, are nevoie de 30.000 de lei pentru a supraviețui. Ionela Butnariu, în vârstă de 33 de ani, a fost diagnosticată cu o boală grea: cancer de col uterin. Ultima ei internare a durat patru zile internată în Secția de Oncologie a Spitalului Județean, însă medicii nu pot face nimic până când botoșăneanca nu plătește intervenția necesară.

De un an, tânăra încearcă să învingă boala, prin ședințe de chimio-terapie, însă costurile depășesc posibilitățile sale financiare. Situația este cu atât mai dificilă, știind că cei șapte copii pe care se străduiește să îi întrețină, vor avea nevoie de mamă.

„Nu mai am putere să merg în continuare la spitale pentru tratamente, pentru că e foarte scump. Trebuie să fac ședințe de chimio-terapie și trebuie să merg la Iași și la Botoșani pentru tratament. Vă rog, ajutați-mă să pot să îmi văd copiii crescând, șapte copii care au nevoie de mine”, transmite femeia.

În fiecare an, în România, 4343 de femei sunt diagnosticate cu cancer de col uterin și 1909 sunt răpuse de această boală. Vorbim despre o incidență de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene.

O unitate mobilă de screening a Institutului Regional de Oncologie din Iași a popsit, vineri, în trei comune din județ, pentru a informa și testa gratuit botoșănence cu vârste între 25 și 65 de ani.

Detalii despre modul în care poate fi ajutată Ionela, aici: https://www.facebook.com/donate/517376425717925/2530785347016732/.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ateliere de lucru după modelul finlandez într-o școală gimnazială din județ (foto)

astăzi, 17:31
25

 Profesorii de la Școala Gimnazială nr.1 Albești, absolvenți ai cursului din cadrul Acreditării Erasmus+ numărul 2020-1-RO01-KA120-SCH-095577 și al cererii de buget numărul 2023-1-RO01-KA...

Manifestări culturale și comemorative, vegheate de forțele de ordine din Botoșani!

astăzi, 15:36
107

În ziua de joi, 13 iunie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va acționa în vederea desfășurării în siguranță a manifestărilor cultural-artistice și comemorative ca...

Spitalul „Mavromati” vine în sprijinul persoanelor implicate în explozia de la Dedeman!

astăzi, 15:10
202

Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță că persoanele implicate în explozia de la Dedeman pot beneficia de consultații și consiliere psihol...