La doar trei ani, un băiețel din Botoșani duce o luptă crâncenă cu boala

La doar trei ani, un băiețel din Botoșani duce o luptă crâncenă cu boala

Mario Grigoriu este un băiețel în vârstă de doar trei ani, din Botoșani, care se luptă cu boala și durerea încă de când a văzut, pentru prima dată, lumina zilei.

Încă de la naștere, copilul a fost diagnostiocat cu insuficiență cardiacă și timp de un an și jumătatea, a urmat un tratament specific. Când totul părea să intre în normal, părinții micuțului au primit o altă veste tristă: copilașul suferea și de Trombocitopenie, o afecțiune extrem de gravă, care poate determina apariția unor sângerări chiar și în caz de lovituri minore.

Calvarul copilului părea că nu se mai termină. Au urmat perioade lungi în care Mario a fost supus altor tratamente, inclusiv transfuzii sanguine. Și, de parcă toate acestea nu i-ar fi fost de ajuns, în plină pandemie, micuțului i-a fost depistată și o problemă la esofag, dar nu s-a putut interveni din cauza sănătății precare. Mai grav este că medicii cred că băiețelul va avea nevoie de un transplant de măduvă pentru a i se putea salva viața.

De cazul său se ocupă Vlad Plăcintă, coordonatorul Asociație „Salvează o inimă”, care a reușit, în ajunul anului Nou, să-l aducă pe Mario la o clinică din Turcia. Dar aici veștile nu au fost deloc bune.  Mario a fost supus unor investigații medicale iar medicii spun că va trebui, în perioada următoare , să fie supus altor două intervenții chirurgicale la esofag și zona genitală. Va urma rezultatul biopsiei, urmând a fi stabilit planul de tratament.

Costurile investigațiilor și ale intervențiilor chirurgicale depășec suma de 9.000 de euro, bani insuficienție pentru posibilitățile financiare reduse ale familiei.

Asociația „Salvează o inimă” a asigurat investigațiile medicale ale copilului, în valoare de 5800 euro, dar diferența de bani, de 5000 de euro, atât de necesară copilașului, rămâne la mila destinului.

E trist când viața unui copil stă în puterea banului. Îngerii salvatori ai lui Mario putem fi NOI, oamenii care au demonstrate de-a lungul timpului că acțiunile colective fac minuni.

Redăm, mai jos, povestea lui Mario, prezentată de Asociația „Salvează o inimă”

„Într-o familie și acest Crăciun va veni cu aceeași dorință: să poată să-și vadă copilașul sănătos și liber de dureri.

De 3 ani, Mario Grigoriu trece prin multe probleme de sănătate, prea multe pentru un puișor de vârsta lui. Încă de la naștere, a fost diagnosticat cu insuficiență cardiacă și timp de un an și jumătate a urmat un tratament specific.

Apoi, în primăvara anului trecut, medicii le-au dat părinților o altă veste tristă. Băiețelul mai suferă și de trombocitopenie, afecțiune care poate determina apariția unor sângerări chiar și în caz de lovituri minore. Și după acest diagnostic au urmat lungi tratamente care au inclus și transfuzii sanguine.

Odată cu trecerea timpului, analizele au început să arate valori din ce în ce mai scăzute. În această vară, în plină pandemie, lui Mario i-a fost depistată și o problemă la esofag. Din cauza stării alterate de sănătate, nu s-a putut interveni în această privință, iar medicii cred că ar putea avea nevoie de un transplant de măduvă.

Pentru un diagnostic complet, e necesară o evaluare amănunțită care costă 5.000 de euro. În funcție de aceste investigații aprofundate, se va ști cu exactitate care este cel mai optim tratament pentru acest „bulgăraș de aur”, cum îl numește mama lui.

Valeria ne-a scris, cu durere în suflet, că așa cum aurul este scump, și viața „bulgărașului” ei blond este foarte scumpă și ar da orice să îi poată plăti tot ce are nevoie pentru a se face bine. Din nefericire, e vorba de o familie cu alți 4 copii și posibilități financiare extrem de reduse.

Am ajuns în momentul în care pare că ne îndreptăm către transplantul de măduvă. E ultima noastră șansă, de aceea vă rugăm din suflet să ne ajutați, ne roagă insistent mama lui Mario.

Împreună putem strânge cei 5.000 de euro necesari pentru ca acest copilaș să aibă șansa unui tratament corect, care să-i ofere dreptul la o viață normală. Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” poate fi cel mai frumos cadou pentru această familie neputincioasă și pentru copilașul greu lovit de soartă. De Crăciun, putem face o mică minune în viața acestui „bulgăraș de aur”!

Donații se pot face:

Denumire entitate:  Asociatia “SALVEAZA O INIMA”

Cod de inregistrare fiscala:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

REVOLUT: 0752.753.540

Banca Transilvania Botosani

Vă rugăm să specificați pentru transfer bancar numele  copilului -MARIO GRIGORIU

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Concert extraordinar al Filarmonicii Botoșani, dedicat Zilei de 8 Martie

Vineri, 5 Martie 2021
301

Filarmonica „George Enescu” Botoșani va susține vineri, 5 martie și sâmbătă, 6 martie, începând cu ora 18:30, un Concert extraordinar dedicat Zilei de 8 Martie.E...

Credincioșii, sfătuiți să nu ofere sume de bani persoanelor neafiliate Bisericii

Vineri, 5 Martie 2021
315

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților recomandă creștinilor să fie atenți la persoanele neafiliate Bisericii care solicită ajutor în numele acesteia, dar îl folosește în...

Sâmbătă sunt „Moșii de iarnă”. Tradiții și obiceiuri

Vineri, 5 Martie 2021
553

Biserica Ortodoxă face pomenirea celor trecuţi la cele veşnice. Această sâmbătă este cunoscută în popor sub denumirea "Moşii de iarnă", scrie crestinortodox.ro.&Ici...