O faptă bună este un act de generozitate, compasiune sau ajutor, care are un impact pozitiv asupra semenilor.
De la gesturi simple până la acțiuni complexe, gestul de a ajuta a devenit de o vreme, din păcate, mai degrabă o (auto)promovare pe rețelele de socializare.
Omul bun nu ajută pentru a primi în schimb ceva. Omul bun acționează cu bunătate, empatie și integritate. Ei, oamenii buni, îi inspiră pe ceilalți să facă la fel, ei sunt cei care mențin vii valorile precum onestitatea, respectul și altruismul.
”Mă pun la dispoziție...”
Un botoșănean, aflat pentru câteva zile în satul natal, s-a gândit la oamenii singuri, izolați în casele lor, neputincioși, cu copiii plecați departe. Astfel că Adi a transmis un mesaj către rudele care nu pot fi aproape de oamenii dragi:
”Bună ziua, de câteva zile sunt acasă. Cei care sunteți plecați departe și aveți persoane dragi, dar singure, în Victoria, fără posibilitatea de a se deplasa, mă pun la dispoziție cu mașina astăzi, 10 aprilie, pentru a le face cumpărături de la magazinele sau farmacia din zonă. Nu trebuie achitat nimic, decât cumpărăturile”, spune Adi. B., din satul Victoria, comuna Hlipiceni.
Dovadă că singurul scop al lui Adi este acela de a ajuta este finalul acestui mesaj: ”Nu vor fi publicate imagini foto sau nume ale celor care au fost ajutați”.
Mesajul botoșăneanului a stârnit sute de reacții și zeci de comentarii, cei mai mulți felicitându-l pentru ințiativă și, mai ales, spunând că gestul lui Adi este unul demn de urmat.
Și asta pentru că, atunci când oamenii aleg să facă bine, ei creează un efect de domino, inspirându-i pe ceilalți să se alăture acestui comportament pozitiv. Astfel, un om bun devine un model de urmat, iar faptele sale bune devin o sursă de inspirație pentru cei din jur.