Doi anișori și o sumedenie de probleme medicale: băiețelul din Botoșani care se luptă să le înfrunte

Doi anișori și o sumedenie de probleme medicale: băiețelul din Botoșani care se luptă să le înfrunte

Silviu Maftei este un băiețel în vârstă de numai 2 ani, din satul Talpa, județul Botoșani, cu care soarta nu a fost prea darnică.

Problemele micuțului au început atunci când a văzut pentru prima dată lumina zilei.

Născut înainte de termen, Silviu a dobândit la naștere o malformație cardiacă fapt pentru care a fost trimis de urgență la un spital din Iași.

Aici au început problemele medicale pentru micuțul Silviu, iar diagnosticele au început să curgă. Medicii ieșeni i-au descoperit micuțului grave probleme la un picior iar glanda tiroidă nu îi funcționează cum ar trebui.

Necazul a fost și mai mare pentru părinți atunci când au aflat că băiețelul lor a fost diagnosticat cu Sindromul Down, o boală genetică caracterizată prin retard mintal.

Ceea ce îi îngrijorează pe părinți este faptul că se află în imposibilitatea de a asigura copilului lor cele mai bune tratament deoarece situația lor financiară este precară.

La recomandarea medicilor, Silviu ar trebui să urmeze, timp de cinci ani, mai multe scheme de tratament costisitoare pentru a putea fi acceptat la o primă operație la Târgul Mureș.

Persoanele care vor să sprijine acest copil pot obține mai multe informații la numărul de telefon pus la dispoziție de către familia Maftei (0758.973.913).

 

Spune-ne opinia ta