Copiii refugiați emoționează forțele de intervenție. „Această perioadă le va rămâne în minte pentru totdeauna” (fotogalerie)

Copiii refugiați emoționează forțele de intervenție. „Această perioadă le va rămâne în minte pentru totdeauna” (fotogalerie)

Copiii sunt poate cei mai afectați de ceea ce se întâmplă în Ucraina. Ei văd și simt lucrurile altfel, iar această perioadă, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le va rămâne în minte pentru totdeauna, spun reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU).

Micuții zâmbesc când își dau seama că pompierii, polițiștii de frontieră, polițiștii, jandarmii, voluntarii SMURD și zecile de oameni sunt acolo pentru a le oferi ajutor necondiționat.

„Mai mult decât mâncare, apă și cazare, au nevoie de acele gesturi care să îi ajute să uite ultimele clipe trăite acasă și să se simtă în siguranță. O îmbrățișare, un zâmbet, o strângere de mână... Indiferent de limba pe care o vorbim, zâmbetul aduce zâmbet, îmbrățișarea aduce alinare și inima desenată cu niște degețele mici pe geamul aburit al mașinii înseamnă iubire pură!

Și ce poate fi mai emoționant decât un copil care se agață de gâtul tău și se simte, dintr-o dată, puternic? Ziua de astăzi e a lor și a tuturor celor care dau o mână de ajutor! Vă mulțumim!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a IJSU Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Lipsa apei scoate oamenii în stradă; protest în fața Primăriei din Trușești (video)

Vineri, 24 Iunie 2022
1367

Zeci de locuitori ai comunei Trușești au protestat în fața Primăriei din cauza problemelor de alimentare cu apă. De câteva luni, oamenii beneficiază de serviciu numai două-trei zile...

Bărbat acuzat că a încercat să violeze două femei de 92 și 77 de ani

Vineri, 24 Iunie 2022
508

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Suharău, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, fiind acuzat de două tentative la viol și furt calificat, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ)....

Șoferi amendați și autovehicule blocate de polițiștii locali

Vineri, 24 Iunie 2022
488

Zece autovehicule de transport pentru persoane și marfă au fost blocate, iar conducătorii auto au fost amendați, în timpul unei acțiuni de verificare a polițiștilor locali, desfășurată...