Copii fără copilărie. Drama unei familii distruse de bătăile unui tată monstru

Copii fără copilărie. Drama unei familii distruse de bătăile unui tată monstru

Anca Pailic din satul Ioacobeni, comuna Dângeni, județul Botoșani, este o femei e de doar 34 ani care a trăit până acum doar în suferință și neajunsuri, bătăi și jigniri. Cu un venit de doar 1300 lei/lună, femeia este singurul susținător al celor cinci copii pe care îi crește cum poate.

Deși lucrează în sat cu ziua pentru un venit în plus, banii câștigați nu le sunt suficienți pentru un trai decent. Femeia are cinci copii cu vârstele de 15 ani, 9 ani, 8 ani și doi gemeni de 6 ani.

Povestea tragică a acestei femei a început încă de la nașterea primului copil care nu a fost recunoscut de tatăl său. După trei ani de la nașterea băiatului, femeia a dorit să-și refacă viața și a început o nouă relație cu un bărbat. La scurt timp au început și bătăile frecvente administrare femeii dar și copilașului de nici 4 ani. Acest lucru a făcut ca sănătatea micuțului să se agraveze treptat. Deși a stat șase luni în comă iar aproape doi ani a fost paralizat, starea de sănătate a băiatului s-a agravat cu trecerea timpului. Acum, la cei 15 ani pe care îi are, starea de sănătatea este gravă, mai ales că mama băiatului nu are posibilitatea de a-l duce la un control de specialitatea în Germania, așa cum i-au recomandat medicii din Iași.

“M-am chinuit foarte mult cu el să-l readuc la viață, să-l pot face să meargă pe picioarele lui, pentru că, fiind paralizat pe partea dreaptă, nu putea să meargă sau să mănânce iar în prezent este sub tratament epileptic și are moment când nu realizează ce se întâmplă în jurul lui”, a menționat mama băiatului.

Cu toate acestea, băiatul de aproape 16 ani, a terminat clasa a VIII a și își dorește să-și continue studiile la un liceu din Trușești. Conștient de starea sa de sănătate și de suferința pe care o provoacă mamei sale, băiatul își încurajează mama tot timpul.

“Are dureri foarte mari de cap și de spate și sunt momente când nu se poate ridica din pat. Îi curge foarte mult sânge din nas și ar necesita un consult cardiologic dar nu ne permitem financiar”, a explicat mama băiatului. Costul lunar al tratamentului este în jur de 300 lei la care se adaugă controalele periodice și analizele medicale pe care băiatul trebuie să le facă.

Si de parcă toate acestea nu ar fi de ajuns, și gemenii de șase ani au probleme de sănătate. Nașterea lor prematură a fost rezultatul bătăilor administrate de concubinul care îi nenorocise și copilul de 15 ani. Unul dintre gemeni își dorește o mașină cu telecomandă portocalie iar fetița -  o păpușă, lucruri simple pentru niște copii chinuiți de soartă.

Cei care vor și pot să ajute această familie o pot face prin intermediul Andreei Ursu, realizatoarea unei emisiuni umanitare din cadrul unei televiziuni locale, dar și la numărul de telefon 0751.888.007.

 

Spune-ne opinia ta