Casă ridicată din donații în 17 zile, pentru o familie cu trei copii lovită crunt de soartă

Casă ridicată din donații în 17 zile, pentru o familie cu trei copii lovită crunt de soartă

Bunăvoința lui Daniel Câșlariu, coordonatorul Asociației „Grup Civic” din Botoșani, nu rămâne niciodată fără ecou și asta datorită faptului că, prin donațiilor unor oameni cu suflet mare, faptele sale se concretizează în cel mai frumos mod posibil.

Este și cazul familiei Sîrbu, din comuna Ibănești, din satul Dumbrăvița, care a primit un ajutor nesperat din partea Asociație Grup Civic. Povestea de viață a acesteia este dramatică, desprinsă parcă dintr-un film tragic, însă al cărui final pare să fie unul fericit.

Vă prezentăm, mai jos, poveste tristă a unui învingător, relatată de către Daniel Câșlariu:

„El este IOAN SÎRBU din comuna Ibănesti, satul Dumbrăvița județul Botoșani, care la vârsta de 25 de ani își crește cei doi frați mai mici. Povestea lor este una desprinsa parcă din filmele de dramă deoarece necazurile l-au lovit de pe vremea când era mic copil. MAMA s-a îmbolnăvit de CANCER și prin urmare a mai avut alte șapte diagnostice.

Bunicii sunt bătrâni și foarte bolnavi. Bunica este țintuită la pat cu paralizie, iar bunicul este orb. Nu pot să ajute copiii, fiindcă ei înșiși au nevoie de ajutor. Cu atâtea necazuri pe cap, tatăl copiilor a decis să își pună capăt zilelor nemaiputând suporta această soartă. Cum un necaz nu vine niciodată singur, la exact o lună de zile de când tatăl a decedat, bunicul care a trăit o viață în întuneric a decedat și el.

IOAN, la doar 20 de ani, s-a trezit fiind capul familiei și a trebuit să aibă grijă de mama bolnavă de CANCER, bunica paralizată la pat și de cei doi frățiori mai mici. Neavând un serviciu a fost nevoit să lucreze prin sat cu ziua pentru a asigura traiul de zi cu zi.

După 3 ani de la decesul tatălui și al bunicului, mama a pierdut lupta cu boala și a decedat. La 23 de ani IOAN a mai primit o lovitura groaznică de la viață dar nu s-a lăsat așa ușor învins și a continuat să aibă grija de cei doi frățiori și bunica paralizata la pat. Situația este una foarte delicată deoarece ei locuiesc într-o casă foarte veche, compusă din doar 2 camere și sunt nevoiți să doarmă trei persoane într-un singur pat deoarece bunica trebuie sa doarmă singurică pentru ca este paralizată.

Nu își doresc nimic mai mult decât să trăiască bunica deoarece aceasta căsuța este a surorii bunicii și dacă, Doamne ferește moare, copiii rămân în strada. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți în speranța că va dori cineva să le dea o mână de ajutor. Cu ajutorul unor oamenii binevoitori, IOAN a reușit să capete o bucățică de pământ lângă aceasta căsuța și speră că va reuși să ridice o cămăruță pentru el și frații lui în cazul în care bunica nu va mai fi printre noi.

O vecină nu a rămas insensibilă la povestea tristă a acestei familii. Le mai trece pragul cu mâncare și le spală rufele. Copiii s-au atașat de ea, îi spun „mamă”. Familia poate fi ajutată de semeni cu materiale de construcție, hăinuțe, alimente, încălțăminte și un aragaz”.

La scurt timp după relatarea acestui caz, oameni cu suflet mare au sărit în ajutorul acestor copii greu încercați de soartă, iar construirea unei case a fost posibilă în doar 17 zile, prin implicarea lui Daniel Câșlariu și a membrilor asociției. Însă pentru a o finaliza și pentru a putea fi dată spre locuire, „Grupul Civic” are în continuare nevoie de sprijinul si donațiile cetățenilor pentru ca, în final, coșmarul acestor copii să ia sfârșit.

„În doar 17 zile cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit sa ridicam casuta celor trei frățior din comuna Ibanesti satul Dumbrăvița. Datorită oamenilor cu suflet mare care au donat din puținul lor am reusit într-un timp foarte scurt sa dam speranta copilașilor care au crezut ca viitorul lor se îngroapă acolo. În momentul acesta nu își doresc nimic mai mult decât sa le terminam casuta începută. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți acest video în speranta ca va dori cineva sa le dea o mână de ajutor”, a scris Daniel Câșlariu pe Facebook.

DONATIA TA FACE DIFERENȚA:

IBAN-ul contului curent în LEI este RO03BTRLRONCRT0530156401.

IBAN-ul contului curent in EUR este RO50BTRLEURCRT0530156401.

Codul Swift este BTRLRO22.

Vă rugăm să specificați că este pentru familia Sîrbu.

(Anca SAVEL)





 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
309

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
330

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
199

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...