Cântăreață de muzică populară, lovită de o boală cruntă. Georgiana are nevoie zilnic de transfuzii de sânge

Cântăreață de muzică populară, lovită de o boală cruntă. Georgiana are nevoie zilnic de transfuzii de sânge

O cântăreață de muzică populară din județul Botoșani, Georgiana Cadinoiu, are nevoie urgent de sânge. Aceasta a fost lovită de o boală cruntă, după ce în copilărie a avut dificultăți cu anemia.

De-a lungul timpului, problemele s-au agravat, aceasta ajungând să facă transfuzii de sânge aproape zilnic. Acum, Georgiana Cadinoiu are mare nevoie de donatori.

„Vă rog din suflet sa donati sange,cei care puteți și doriți indiferent de grupă. Necesit transfuzii lunare chiar săptămânale (din ultima perioada )de sânge. Bunul Dumnezeu sa va răsplătească osteneala făcută!”, este apelul cântăreței.

Georgiana Cadinoiu este o tânără interpretă de muzică populară și o asistentă medicală iscusită, ce are mare nevoie de sânge. Tânăra suferă de boala Rendu-Osler, o afecțiune ereditară caracterizată prin mici malformații vasculare diseminate. Pentru tânăra fata nu este nicio altă alternativă în ceea ce privește tratamentul, în afară de transfuziile de sânge și tratamentul simptomatic.

„Of, povestea mea e lungă. A început din copilărie, cu o simplă anemie, nu știu exact de la ce a pornit, dar aveam mereu sângerări nazale, iar de la vârsta de 10 ani am început să am menstruații lungi și abundente. De la 18 ani am început să fac transfuzii de sânge. La început erau rare, dar de vreo 4 ani au devenit din ce în ce mai dese, mai exact, lunare. Am și foarte multe intervenții chirurgicale. Scad foarte mult și leucocitele, ceea ce face ca organismul să nu aibă putere să lupte împotriva infecțiilor. Recent am intrat și într-o aplazie medulară, leucocitele fiind mai mici de 10 mii, care în mod normal ar trebui să fie între 40-100 de mii“, povestește pentru bzi.ro, Georgiana Cadinoiu.

Pe lângă frumoasa voce pe care Georgiana o are, tânăra interpretă este foarte atașată de lucrurile tradiționale, create manual. Cântăreața lucrează obiecte artizanate pe care mai apoi le vinde către alți iubitori de frumos. Din cauza problemelor de sănătate, din sute de ore de spitalizare, Georgiana a prins o dragoste nemărginită pentru medicină, astfel încât a ales să devină asistentă medicală.

„Pe plan artistic, sunt cântăreață de muzică populară, meșteșug și compozitor. Scriu versuri, am chiar 3 piese ale mele, făcute de mine, numai orchestrația făcută de Rapsozii Vasluiului, iar alte două piese în lucru. Cât despre meșteșuguri, fac diverse modele ornamentale, mărțișoare, tablouașe, suporturi de flori ș.a.m.d.

Dragostea pentru medicină a venit din iubirea pentru oameni, din dorința de a face bine, de a împrăștia dragoste, dăruire și empatie. De mică avut nenumărate internări și, având modelele pozitive din jurul meu, m-a făcut să îmbrățișez și eu această profesie. Vine din suflet ceea ce fac. Ajut cu mare drag orice om, cu ce pot și cât pot”, a mai adăugat tânăra interpretă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferiță cu „boala vitezei” trasă pe dreapta de polițiști, avea și permisul suspendat!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
466

La data de 21 iunie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Bucecea, un autoturism, condus de o femeie de 40 de ani, care rula cu viteză...

Cămașa cu altiță celebrată la Botoșani (Foto)

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
146

Expoziția „Suprapuneri estetice - Cămașa românească”, recent vernisată la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian”, se înscrie în ceea ce numim celebrarea un...

Povestea Ioanei, fata cu vise de aur din Botoșani. A făcut facultatea ajutată de „Glasul Vieții”: O singură restanță din cauza laptopului vechi!

Sâmbătă, 22 Iunie 2024
449

Ioana Calinic,  în vârstă de 23 de ani, a reușit să urmeze Facultatea de Design din cadrul Universității de Arte ,,George Enescu” din Iași (UNAGE) datorită părintelui Da...