Botoșănenii sunt invitați să devină ambasadori ai bunătății și să ofere „Un ghiozdan pentru un zâmbet”

Botoșănenii sunt invitați să devină ambasadori ai bunătății și să ofere „Un ghiozdan pentru un zâmbet”

Asociația „Simona Elena și Voluntarii” a demarat campania de sprijinire a copiilor defavorizați să înceapă anul școlar cu bucurie. Organizația îndeamnă botoșănenii să devină „ambasadori” ai bunătății, alegând un copil căruia să îi ofere ghiozdan, rechizite școlare și hăinuțe.

„În această campanie umanitară ne dorim să împărțim ghiozdane pline cu rechizite pentru cei care nu au și vor să meargă la școală. Pentru copilașii pe care îi avem în atenție, care învață și vor să scape de sărăcie și singură lor șansă rămâne învățătura. Milităm pentru educație, pentru că știm că este macazul care poate schimbă perspectiva unui copil dintr-un mediu defavorizat și îi poate deschide ochii către o lume în care știe că se poate orice. Și câte genii nu s-au născut și au crescut așa la noi, aici, în nordul Moldovei, și au ajuns oameni mari”, spune Simona Elena Șuhan, fondatoarea asociației.

Potrivit acesteia, donatorii vor fi contactați pentru ca lucrurile să fie preluate de voluntari, însă există și puncte de colectare în orașele Dorohoi, Darabani, Botoșani și Suceava. În plus, oamenii care vor să îi cunoască pe beneficiari vor fi puși în relație cu aceștia.

Ce trebuie să facă cei care doresc să ajute:

Simona Șuhan spune că donatorii trebuie să aleagă genul copilului și vârsta, între 5 și 15 ani, în funcție de posibilitățile materiale pe care le are. Bunurile se împachetează, iar cutia sau punga va avea aplicată o etichetă care corespunde categoriilor alese. Oamenii vor anunța asociația despre pachetele pregătite, printr-un comentariu la postarea dedicată campaniei sau la numărul de telefon 0757139794. Lucrurile pot fi și expediate către sediul organizației, la adresa: Dorohoi, Aleea Pinului, nr. 1, bloc M3, et.3, ap. 36, cod poștal 715200.

„Încercați să oferiți lucrurile cele mai frumoase, colorate, simpatice. Luați-le că pentru copiii voștri. E incredibil cât contează pentru un copil să aibă un ghiozdănel de care să fie mândru și să nu îi fie rușine cu ce are în picioare. După ce pregătiți ghiozdănelul, scrieți pe o hârtie numărul încălțărilor, sexul și aproximativ vârsta. Noi le vom duce și împărți la copilașii defavorizați, din familii cu un singur părinte, sau fără părinți, crescuți de bunici, copilașii care doar visează la un ghiozdănel pentru școală și îți vom arată în poze unde va ajunge ghiozdănelul pregătit cu dragoste de tine”, este mesajul transmis de Simona Șuhan.

„Ambasadorii” pot ajuta și donând o sumă destinată achiziționării unui ghizdan dotat cu rechizite, pe care inițiatorul campaniei a estimat-o între 150 și 250 de lei. Donații se pot face în conturile deschise la Banca Transilvania:

* RO06BTRLRONCRT0587762901 (lei)

* RO53BTRLEURCRT0587762901 (euro)

* RO11BTRLGBPCRT0587762901 (lire)

* SWIFT: BTRLRO22

Sau

* prin Revolut la: 0040757139794;

* prin BT Pay la: 0757139794;

„Fiecare copil merită șansă la educație. Doar așa vor reuși să iasă din cercul vicios al sărăciei și marginalizării. Doar așa vor reuși să își îndeplinească visele. Să devină ceea ce și-au dorit de mici. Doar așa vor avea șansa la o viață mai bună, mai ușoară și mai plăcută”, subliniază Simona Șuhan.

Este al treilea an în care asociația derulează o campanie de ajutorare a preșcolarilor și elevilor defavorizați din județul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta