Apel umanitar. Vlad, un tânăr din Dorohoi, are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală

Apel umanitar. Vlad, un tânăr din Dorohoi, are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală

Până la vârsta de 5 ani, Vlad Enache era un copil obișnuit, plin de energie, gata de joacă, vesel și zglobiu, doar că se îmbolnăvea des și pentru viroze lua tratament cu antibiotice. Însă, în urma unui consult medical, lucrurile s-au schimbat. Medicul le-a spus părinților că inima lui Vlad nu se aude cum trebuie și că ar fi bine să-l ducă la un cardiolog pediatru.

„Am rămas uimiți, dar în același timp foarte îngrijorați. Am mers la Botoșani, apoi la Suceava, Iași și mai apoi la București, unde ni s-a confirmat ceea ce nu voiam să acceptăm, și anume că Vlad se născuse cu o malformație cardiacă - valvă aortică monocuspidă”, povestește Loredana Enache, mama băiatului, conform DorohoiNews.

Cu alte cuvinte, inima lui Vlad nu mai pompează sânge așa cum ar trebui, iar viața lui este în pericol dacă defectul nu este reparat printr-o operație.

Deși a suferit o intervenție chirurgicală acum câțiva ani, valva cu probleme a început să se fisureze, motiv pentru care băiatul are nevoie de o nouă protezare de valvă aortică. Operația este programată la începutul lunii iulie, la Spitalul Monza din București, care costă 15.000€.

„Costurile sunt cu mult peste puterile noastre financiare. Soțul meu, Marius, este șofer de transport în comun, iar eu sunt gestionar la o librărie, explică mama lui Vlad, îngrijorată de imposibilitatea de a obține atâția bani într-un timp atât de scurt”, mai povestește mama lui Vlad.

Situația băiatului este una deja delicată. Vlad deja obosește foarte ușor și acuză dureri în piept, iar eforturile pe care le face inima lui din cauza valvei defecte pot duce în timp la insuficiență cardiacă.

Din toată inima lui, tânărul ne roagă să-l ajutăm să se opereze astfel încât să aibă și el o viață sănătoasă, să nu mai stea cu frică și să poată respira fără durere.

Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” îl duce pe Vlad cu un pas mai aproape de normalitate. Donează și tu pentru el!

Pentru donații:

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele Vlad Enache!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Mărțișoare oferite în trafic de polițiștii rutieri împreună cu reprezentații Registrului Auto Român (Foto)

astăzi, 14:42
59

Cu ocazia zilei de 1 Martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român, au oferit doamnelor și domnișoarelor întâlnite &...

Eduard Florescu își cere scuze: ”Chiar dacă nimic nu justifică manifestarea mea, aș vrea doar să explic…”

astăzi, 13:42
100

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost înlocuit de Bogdan Andone în minutul 76, după ce a făcut un joc modest, ”încununat” cu penalty-ul executat lamentabil și ratat ...

(P) Visul tău poate deveni realitate cu alegerea unor proiecte noi de case și vile!

astăzi, 13:41
34

Dacă visezi la casa sau vila perfectă pentru tine și familia ta, trebuie să citești acest articol! Indiferent de preferințele și necesitățile tale, există o diversitate de opțiuni care te a...