Acțiune umanitară a DGASPC: Peste 60 de angajați au donat sânge

Acțiune umanitară a DGASPC: Peste 60 de angajați au donat sânge

O parte dintre angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) din Botoșani au răspuns afirmativ la lansarea invitației de a participa la actul de donare de sânge în cadrul proiectului „N-avem sânge!”.

Aproximativ 60 de angajați din aparatului propriu, precum și din unitățile  DGASPC Botoșani  - Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Leorda, Complexul de case de tip familial „Sf. Mina” din Botoșani, Complexul de Apartamente ”Cireșarii” din Botoșani, Centrul de Plasament „Prietenia”, Centrul de Amplasament „Sf. Nicolae” din Trușești, Complexul de servicii pentru copilul aflat în dificultate „Speranța” din Pomârla, Serviciul de intervenție specializată pentru copil și familie - care s-au prezentat în număr mare în zilele de marți, 18 februarie, apoi joi și vineri, de la ora 7:30 la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani pentru a dona.

„Donarea de sânge este un gest umanitar, un gest de solidaritate față de cei care au nevoie de sânge, un gest benevol și de aceea le mulțumesc tuturor colegilor care s-au implicat în această acțiune", a declarat Dan Șlincu, directorul DGASPC Botoșani.

Alături de conducerea Direcției din Botoșani, care a răspuns cu bucurie invitației de a participa la acest act de binefacere a fost prezent și Daniel Hliban, președintele Colegiului Asistenților Sociali, Sucursala Teritorială Botoșani însoțit de Alina Robu, membri în Comisia de Protecția Copilului. Acestora li s-au alăturat și colegii din cadrul Complexelor de Apartamente „Amicii”, „Casa Mea” „Floare de Colț” și din Centrul de Îngrijire și Asistență Dorohoi care nu au putut rămâne indiferenți la acest act umanitar. 

Angajații DGASPC Botoșani nu sunt la prima acțiune de acest gen, o parte dintre ei se prezintă periodic la Centrul de Donare, fiind donatori permanenți.





 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
379

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
509

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
632

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...