Abandonată de mamă și la un pas de a-și pierde vederea, o tânără din Botoșani are nevoie de sprijinul semenilor

Abandonată de mamă și la un pas de a-și pierde vederea, o tânără din Botoșani are nevoie de sprijinul semenilor

Viața familie Gaju, din satul Buda, județul Botoșani, a fost mereu pusă la încercare, trecând prin numeroase cumpene.

În urmă cu ani de zile, mama celor trei copilași a decis să-i părăsească, urmând un alt drum în viață.

Cele trei suflete au rămas în grija tatălui Vasile care le-a crescut cu multă dragoste, încercând să facă tot ce-i stă în putință pentru a le asigura  măcar o masă pe zi. Muncește cu ziua prin sat și este un om devotat familie dar banii câștigați nu îi ajung să hrănească cele trei suflete de care este responsbil.

Au existat zile în care tatăl Vasile abia reușea să pună pe masă câteva alimente dar acest lucru nu l-a descurajat niciun moment și nu l-a determinat să abandoneze lupta pentru supraviețuire și nici să o ia pe căi greșite.

Vecinii au numai cuvinte de laudă la adresa familie Gaju. Stâlpul familie este privit ca fiind un om puternic care își dă și sufletul pentru copiii lui. 

„Tatăl muncește cu ziua unde este chemat. Muncește fără să pună un preț. Este un om foarte corect, nu așteaptă să-i dai degeaba... Vine, întreabă, muncește pentru a-și primi pâinea”, a mărturisit Traic Bejan, omul care se îngrijește să nu  lipsească o masa caldă familiei.

În urmă cu câțiva ani, Larisa Gaju, fiica cea mare care acum are vârsta de 23 de ani, a fost diagnosticată cu boli cumplite. Părăsită de mamă, tânăra este nevoită să treacă peste durerea pricinuită de boală, departe de mama sa, de cea care ar fi trebuit să fie lângă ea necondiționat.

Larisa a  fost operată de un flegmon în zona capului, având cataractă la ambii ochi, diabet de tip II și retinopatie diabetică într-un stadiu foarte avansat.

Retinopatia diabetică reprezintă o complicație generată de diabet care afectează ochii și care este cauzată de lezarea vaselor de sânge ale retinei. Inițial, retinopatia diabetică poate evolua fără a manifesta simptome sau poate conduce doar la probleme minore de vedere. În cele din urmă, poate duce la orbire.

Din cauza veniturilor reduse, tânăra se află la un pas de a-și pierde vederea. Mai greu este că  nu își permite să aibă un regim corespunzător tratării diabetului, ceea ce îi poate complica stadiul bolii.

Când era sănătoasă, Larisa muncea alături de tatăl său pentru a contribui la veniturile gospodăriei. Dar de când se luptă cu boala, Larisa nu mai poate munci iar tatălui îi este extrem de greu să întrețină familia.

De cazul său se ocupă Andreea Ursu, realizatoarea emisiunii „Inimă pentru inimă” prezentată de postul local Somax TV care a reușit, prin bunăvoința semenilor, să asigure Larisei o intervenție chirurgicală la un ochi. Dar tânăra are în continuare nevoie de ajutorul semenilor pentru a putea fi operată la ambii ochi iar vederea să-i poată fi salvată.

Familia ar mai avea nevoie de o mașină semiautomată de spălat, un aragaz, tâmplărie nou pentru că iarna  se pierde multă căldură prin geamurile sparte.

Persoanele care doresc să sprijine financiar această familie pot dona în contul banca pus la dispoziție de familia Gaju.

RO141NGB0000999908020425

De asemenea, mai multe informații despre acest caz se pot obține la numărul de telefon 0747.681.450.

 

 

 

Spune-ne opinia ta