Vot de pe patul de spital, chiar și cu Covid-19. Peste o sută de pacienți din Botoșani au cerut urna mobilă

Vot de pe patul de spital, chiar și cu Covid-19. Peste o sută de pacienți din Botoșani au cerut urna mobilă

Peste o sută de pacienți internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”din Botoșani au solicitat urna mobilă pentru a-și exprima opțiunea la alegerile parlamentare de duminică. Unii dintre ei sunt infectați cu virusul Covid-19.

Potrivit datelor oferite de către asistentul Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al unității sanitare, majoritatea celor care au votat se află sub tratament în blocul central al SJU, situat pe strada Marchian. Nu mai puțin de 61 de persoane au cerut urna mobilă, până la ora 15:00, dintre care șapte sunt confirmați cu noul coronavirus.

Un alt număr considerabil de pacienți care au votat, s-a înregistrat pe Secția de Boli Infecțioase, acolo unde 36 de persoane și-au exprimat deja opțiunea pentru alegerile de duminică.

Până la ora scrierii prezentei, au votat și patru tineri internați la Secția de Pediatrie, precum și opt femei custodiate la Secția de Obstetrică și Ginecologie.

Pe de altă parte, niciun pacient din cadrul Secției de Psihiatrie nu a solicitat urna mobilă pentru a vota.

În total, se cumulează 101 botoșăneni internați în compartimentele SJU, care au ținut, totuși, să ia parte la alegerile parlamentare. Procesul de votare decurge respectându-se toate normele de siguranță sanitară.

 

Spune-ne opinia ta