(Video) Alai de liberali la depunerea candidaturilor partidului la Primărie și Consiliul Județean. „Venim cu oameni experimentați”

(Video) Alai de liberali la depunerea candidaturilor partidului la Primărie și Consiliul Județean. „Venim cu oameni experimentați”

Organizația județeană PNL Botoșani a depus, luni, dosarele candidaților pentru Consiliul Județean și pentru Primăria municipiului Botoșani. Un întreg alai de liberali au participat la evenimentul electoral, reprezentat de elita partidului la nivel local și județean, dar și de staff-ul de campanie.

Liderul organizației, senatorul Costel Șoptică, s-a declarat mai mult decât încrezător în șansele sale de reușită în cursa pentru președinția Consiliului Județean, subliniind că echipa pe care o are în spate este una competentă, iar despre câștigarea Primăriei de PNL a afirmat că „nu se pune problema”.

„Mi-am depus candidatura la Consiliul Județean cu o echipă foarte competentă, foarte bună. Pentru a face ceva pentru județul Botoșani. Spun asta pentru că, cel puțin în ultimii patru ani nu s-a întâmplat absolut nimic. Și nu pot să înțeleg, și nu pot să cred că, și în aceste zile, am mers în teritoriu și unii dintre oameni încă mai cred că ar trebui să rămânem pe ultimul loc în România și în Europa. Prin ceea ce am făcut astăzi, prin lista de candidați de la Consiliul Județean, care include de la medici de onoare incontestabilă, la ingineri, economiști, juriști, manageri, cred că am tot dreptul să sper în câștigul nostru la Consiliul Județean și în câștigul tuturor botoșănenilor, dacă eu voi ajunge acolo. În altă ordine de idei, sunt convins că vom ajunge acolo, cu echipa pe care o am în spate. La Primăria Botoșani nici nu se mai pune problema”, a declarat senatorul Costel Șoptică, liderul organizației județene PNL Botoșani.

Candidatul pentru Primăria municipiului-reședință de județ, actualul edil Cătălin Flutur, a declarat că oamenii (re)propuși pentru a ocupa funcțiile publice de conducere locală sunt politicieni experimentați. Acesta opinează că una dintre caracteristicile unei administrații funcționale este consecvența pe linie politică.

„Nu este sufiecient doar un elan de moment. Botoșănenii s-au convis pe pielea lor, într-un experiment nefericit, în perioada 2012-2016, când oameni care nu au condus nici măcar o dată un colectiv de cinci oameni, s-au trezit că trebuie să conducă o primărie sau un consiliu județean. Venim cu oameni cu experiență, pentru că botoșănenii merită oameni cu experință, dar și o consecvență în conducere. Pentru că degeaba câștigăm noi o primărie, dacă nu avem Consiliul Județean, dacă nu avem majoritate în Consiliul Local”, a explicat Flutur.

Edilul a explicat și că listele pentru Consiliul Județean și pentru cel Local sunt formate din „toți cei care și-au făcut datoria cu prisosință” în mandatul actual.

„Am plecat la acest drum să câștigăm. Să câștigăm Consiliul Județean, să câștigăm Primăria municipiului Botoșani, majoritatea în Consiliul Județean și foarte important majoritatea în Consiliul Local. Listele noastre sunt gândite foarte bine. Am găsit de cuviință ca cei care și-au făcut datoria cu prisosință în lupta administrativă în Consiliul Local și Consiliul Județean să se regăsescă din nou pe liste”, a mai spus Flutur.

De menționat este că la adunare au luat parte și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică din Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, aflată pe lista pentru Consiliul Local, dar și primarul comunei Cristești, Lucian Borfotină, fost candidat al ALDE pentru Primăria municipiului.

Interesant este că, dacă la nivelul municipiului, Flutur ocupă poziția I, iar Șoptică pe a doua, la Consiliul Județean, între cei doi este o rocadă de poziții.

Lista pentru Primăria municipiului Botoșani este compusă, în ordinea pozițiilor ocupate, de către: Cătălin Flutur, Costel Șoptică, Viorel Iliuță, Marius Oroșanu, Eugen Țurcanu, Cătălina Lupașcu, Cătălin Boboc, Daniel Botezatu, Andrei Amos, Maricel Maxim, Ada Macovei, Monica Răileanu, Monica Adăscăliței, Paul Octav, Gabriela Ciobanu, Florin Dănălache, Eduard Telișcă, Mihail Hrițcu, Mihai Pinteală, Gheorghe Onofrei, Lăcrămioara Bradu, Cristian Gherasim, Cristina Miron, Claudia Miron, Petrică Derihaci, Adrian Poclid, Constantin Tudorache, Mihai Lionti, Mihai Alexa.

Lista pentru Consiliul Județean este compusă, în ordinea pozițiilor, din: Costel Şoptică, Cătălin-Mugurel Flutur, Viorel Iliuţă, Radu Malancea, Gabriel-Augustin Alecsandru, Rodica Abăcioaei, Valerian Andrieş, Liviu Hrimiuc, Sorin Cornilă, Lazăr Vrajotis, Ionuț Gireadă, Mariana Saucă, Lucian Aroşoaie, Agnes Holca, Tiberiu Nichiteanu, Daniela Aramă, Radu Anton, Dănuț Lozinschi, Cristian Andrici, Maricel Maxim, Maria Dumitriu, Gheorghe Gavrilescu, Sebastian Mihalache, Ovidiu Maxim, Vasile Ancuţa, Gelu Dragotă, Gina Puflea, Niculai Maluş, Petre Tupiluş, Romică Magopeţ, Dimitrie Zlei, Gabriel Cîrlan, Cristian Creţu, Constantin Grigoroşcuţă, Angela Toma-Grădinaru, Marcel Burlacu, Emilian Ivasuc, Andrei Bucşă, Florin Plian, Eusebiu Cilibiu.









 

 

Spune-ne opinia ta